USR a cerut tăierea fondurilor: ”Să vedem”

Au trecut luni bune de când USR nu mai este la guvernare, iar reprezentanții acestui partid continuă să pună bețe în roate vechilor aliați de la putere, dar nu numai lor.

Mai nou, reprezentanții partidului au făcut antireclamă pe față României, considerând că nu merită fonduri europene!

Modelul Poloniei și Ungariei

Europarlamentarul Ramona Strugariu a susținut un discurs șocant în Parlamentul European, invocând presupuse motive pentru care României i s-ar putea tăia accesul la fonduri europene, pe modelul Poloniei și Ungariei!

”Comisia nu mai are absolut nicio justificare să se abțină de la utilizarea mecanismului de condiționalitate.

Nici în cazul Poloniei, nici în cel al Ungariei sau al oricărui alt guvern, nu popor, guvern care nu respectă statul de drept și valorile UE”, a declarat Strugariu, citată de Stiripesurse.ro.

”Așteptăm Comisia Europeană să-și facă treaba”

Europarlamentarul USR a venit cu precizări vizavi de suma primită de România de la UE, mai exact 43 de miliarde de euro net, după care a invocat motive pentru care țara noastră ar merita să fie sancționată!

”Așa că acum negarea supremației dreptului european, hărțuirea judecătorilor, ignorarea reformei justiției, a Comisiei de la Veneția, nesocotirea libertății presei, reducerea competențelor Direcției Naționale Anticorupție, toate pun România în pericol de a pierde încrederea și banii europeni. Sper că vom avea înțelepciunea de a nu fi următorii la rând.

Doamnă președintă Von der Leyen, îmi pare rău că nu sunteți în sală astăzi. Dar de mâine, cu toții așteptăm să vedem cum Comisia Europeană își face treaba”, a mai spus europarlamentarul USR, Ramona Strugariu.

Citește și

Există parc tematic Peppa Pig