Ursul căutat de mai bine de o lună în zona Ploieştiului a fost prins azi. Ce s-a întâmplat cu el

Ursul a fost găsit luni dimineață, a declarat primarul orașului Ploiești, Andrei Volosevici, pentru publicația locală Ziarul Incomod, relatează News.ro.

Animalul era căutat de la finalul lunii iulie.

Găsit în interiorul rafinăriei

„Am reuşit să prindem ursul care s-a plimbat în ultimele săptămâni pe la periferia Ploieştiului. Am primit informaţia că este în incinta rafinăriei Lukoil. Am intrat împreună cu vânătorii şi medicul veterinar şi s-a reuşit tranchilizarea.

Va fi transportat de urgenţă în zona Tabla Buţii unde va fi relocat”, a declarat Andrei Volosevici pentru publicația citată.

S-a plimbat mult

Ursul a fost văzut pe o stradă din zona de nord a Ploieștiului în noaptea dintre 22 și 23 iulie. Dar înainte a fost ”depistat” în orașele din zona Ploieștiului.

Locuitorii orașului prahovean au fost avertizați atunci printr-un mesaj RO-ALERT, iar autoritățile au început căutările. Ulterior, pe 12 august, a fost semnalată din nou prezența unui urs la periferia orașului.

Primarul Ploieștiului a anunțat atunci că vrea să cumpere două drone cu termoviziune, pentru că animalele sălbatice au mai ajuns în oraș și cu alte ocazii.

Citește și

Volodimir Zelenski vine în România. Primele detalii