Unul dintre prietenii lui Ovidiu Burcă, antrenor la Dinamo? ”Aș veni cu drag, dar asta e condiția”

Ovidiu Burcă, 43 de ani, nu mai este de marți după-amiază antrenorul principal al lui Dinamo București.

Lobby pentru Ianis Zicu

Artizanul promovării ”câinilor” în primul eșalon, ajuns persona non-grata la Dinamo în ultimele trei luni, a decis astăzi, marți, 28 noiembrie, să rupă angajamentul cu echipa, dar ar putea avea un cuvânt cu greutate în alegerea viitorului tehnician al roș-albilor.

Apropiați ai grupării din Capitală l-au propus pe Ianis Zicu, 40 de ani, acționarilor lui Dinamo, conform informațiilor GSP.ro. Mai ales că fostul internațional, fost campion dinamovist, este și un prieten foarte bun al lui Ovidiu Burcă, amiciția lor rezistând de-a lungul anilor, indiferent pe unde i-a dus viața.

116 meciuri a adunat Zicu în tricoul ”câinilor”, marcând 28 de goluri și având 5 assist-uri

Ianis Zicu, unul dintre antrenorii noului val, este în prezent la Metaloglobus, în liga secundă, și vrea să scape echipa de la retrogradare. În urmă cu un an și jumătate a fost la un pas de a promova Concordia Chiajna în prima divizie, dar ilfovenii au capotat la penalty-urile de departajare! După ce-au fost egalați de Chindia Târgoviște în prelungirile timpului regulamentar.

Trei trofee a cucerit Ianis cu Dinamo, ca fotbalist, din cele 6 din cariera sa.

„Clar că nu e o situație bună. Probabil, Ovidiu a ajuns la o presiune apăsătoare, în primul rând după ceea ce a făcut anul trecut, când a făcut un lucru senzațional când nimeni nu credea. Ca om, mereu a avut reacții pertinente. Știu cum este, nu e ușor, sunt și eu antrenor de 4-5 ani. Când nu sunt rezultate bune, e greu să le spui jucătorilor anumite lucruri și să nu fie rezultate.

Problema e că Dinamo are nevoie de jucători, pe lângă antrenor. Orice antrenor ar veni, are nevoie de jucători. Echipa a retrogradat cu câțiva dintre ei, apoi a promovat cu Ovidiu Burcă… Probabilitatea să se mai întâmple acest lucru (n.rr. – retrogradarea) e destul de mare. E greu să-i integrezi pe cei ce vor veni. Iar în privința liniștii, nu știu ce să zic”, a declarat Ianis Zicu pentru GSP.

„Le-aș mulțumi, aș veni cu drag, dar de la vară sau peste doi ani! Vreau să antrenez cândva Dinamo”

Fostul jucător de talent al fotbalului românesc a mărturisit că rămâne fidel ideii de a încerca să salveze Metaloglobus de la retrogradare. A preluat formația din „zona roșie”, acum este pe locul 15. Încă este cursant pentru cursurile PRO, a declarat că nu vrea să „ardă etapele”, atunci când a fost chestionat, frontal, dacă ar accepta oferta lui Dinamo, în cazul unei solicitări oficiale.

„(Ce-ai răspunde ofertei de la Dinamo?) Le mulțumesc, aș veni cu drag, dar de la începutul unui sezon… Am preluat o echipă pe parcurs de pe loc retrogradabil, am înțeles ce e să preiei o echipă într-un moment delicat. Aș fi pregătit să încep de la zero, de vara viitoare, de peste doi.

Oricând începând de vara viitoare! Și vreau să am și licența PRO, acum învăț, sunt la cursuri. Nu s-ar pune problema de salariu, nici nu contează. Dinamo este o dorință a mea, vreau să antrenez cândva acestă echipă”, a comentat Zicu pentru GSP.

Citește și

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania: foto, cu lovituri la față!