--> -->

Unicul David Popovici. A sărbătorit cu pizza și anunță: ”O să-mi bat recordul”

Întors în țară de la Campionatul European de natație, ca dublu campion european la seniori, dar și cu un record mondial în proba de 100 de metri liber, David Popovici a povestit într-un interviu pentru Știrile TVR cum a sărbătorit victoriile de la Roma și care e următorul lui obiectiv major.

Un altfel de erou

”O să vin eu însumi din urma mea și o să-mi bat recordul”, a declarat sportivul de 17 ani, adăugând că vrea să se odihnească puțin până la viitoarele competiții. Victoriile de la Roma spune că le-a sărbătorit cu pizza și suc.

”În seara cu recordul mondial am comandat niște pizza la hotel, am pus masa de masaj pe hol și am întins… pizzele alea, acolo, pe masă. Am băut niște apă, niște suc și… cam asta a fost! Am fost foarte puțini oameni: eu și echipa mea, și părinții mei. Și cam asta a fost… așa am sărbătorit noi”, a declarat sportivul legitimat la CS Dinamo.

”Cred că nu mă voi lăsa copleșit de succes”

”Nu știu dacă o să mi se spună arogant, dar cel mai mult m-a emoționat recordul meu mondial și cum m-am simțit, imediat după ce am reușit performanța asta… când ieșeam din apă, când mă aplaudau absolut toate tribunele, lumea era în delir”, a mai spus David Popovici.

Întrebat cum va gestiona succesul și dacă crede că va fi copleșit de el, campionul a răspuns: ”Cred că voi reuși să nu mă las copleșit de succes luând pas cu pas toate lucrurile astea noi care mi se întâmplă datorită acestei performanțe. E un lucru bun să stau departe, cât de cât, de toată atenția pe care o primesc, pentru că… prea multă poate strică!”.

Golden boy

La Europenele din capitala Italiei, David Popovici a obținut aurul în probele de 100 metri și 200 metri liber. La 100 metri liber, sportivul a stabilit un nou record mondial cu timpul de 46,86, doborându-l pe cel deținut din 2009 de brazilianul Cesar Cielo Filho (46,91).

Succesul de la Roma vine după ce în luna iunie, Popovici a cucerit aurul și la Campionatele Mondiale de la Budapesta, și la 100, și la 200 m liber.

Citește și

Ludovic Orban: ”Premierul este fie amnezic, fie nu a trăit în România”