--> -->

Ungaria își schimbă constituția pentru a impune viziunea creștină a rolurilor de gen: ”Mama e femeie, tata e bărbat”

Vecinii României vor să ia o decizie radicală. Aflați oricum în plin conflict cu Uniunea Europeană, maghiarii au decis să schimbe propria Constituție pentru a impune viziunea creștină a rolurilor de gen.

Guvernul Viktor Orban a propus un amendament constituţional prin care se urmăreşte impunerea viziunii creştine a rolurilor de gen în creşterea copiilor, în contextul în care partidul naţionalist de guvernământ al premierului apelează la retorica anti-LGBT pentru a-şi consolida susţinerea în rândul electoratului, a informat AFP.

Proiectul de amendament înaintat parlamentului de ministrul justiţiei Judit Varga afirmă că trebuie să li se garanteze copiilor o ”creştere bazată pe valori ce decurg din cultura creştină a Ungariei. Baza relaţiilor de familie este căsătoria. Mama este o femeie, tatăl este un bărbat”.

În proiect se mai afirmă că Ungaria ”protejează dreptul copiilor la identitatea de gen cu care s-au născut” folosind un limbaj similar celui din campania guvernamentală privind interzicerea identităţilor transgender.

În ultimii ani, guvernul Orban s-a concentrat în principal pe condamnarea imigraţiei în Europa, și se orientează din ce în ce mai mult spre retorica anti-LGBT pe măsură ce pandemia afectează economia. În luna mai, guvernul ungar a interzis modificările de gen în documentele personale. Totodată, partidul de guvernământ nu vede cu ochi buni cărţile pentru copii care descriu diversitatea.

În partea justificativă a proiectului de amendare a Constituţiei, executivul de la Budapesta susţine că este necesară protejarea copiilor de ”tendinţele ideologice moderne noi din lumea occidentală care reprezintă o ameninţare la adresa dreptului copiilor la o dezvoltare sănătoasă”.

Citește și

Bianca Drăgușanu s-a întors de urgență de la Dubai după reținerea lui Alex Bodi: ”Asta-i doresc”