Unde visa să joace Danciu-gol: ”Păcat”

Ionel Dănciulescu (45 de ani), fost golgeter la Dinamo și la Steaua, a anunțat care este echipa la care și-a dorit să joace încă de când era mic copil.

Unul dintre cei mai importanți atacanți români din istoria modernă, Ionel Dănciulescu, al doilea golgeter din campionatul intern all time, a vorbit despre cariera lui și recunoaște că există o echipă al cărei tricou ar fi vrut să îl îmbrace, însă nu a apucat.

Fostul fotbalist și-ar fi dorit să evolueze chiar pentru FC Olt, echipa susținută atunci de regimul comunist, dar aceasta s-a desființat imediat după Revoluția din 1989, înainte ca el să poată face pasul spre seniori.

Simbol pentru două cluburi

Fost jucător la Dinamo și la Steaua, Ionel Dănciulescu a recunoscut, în sfârșit, care este echipa lui de suflet

Ionel Dănciulescu a evoluat atât pentru Dinamo, cât și pentru Steaua, dar spune că a simpatizat cu alt club în perioada copilăriei. Fostul vârf de atac, ajuns acum la 45 de ani, recunoaște că visa să joace pentru FC Olt, formație care, însă, s-a desființat.

”Corbul” și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în România, însă a ajuns să joace și în Turcia, China sau Spania. De-a lungul carierei sale, Ionel Dănciulescu a evoluat pentru Electroputere Craiova, Dinamo, Altay (Turcia), Steaua, Shandong Luneng (China) și Hercules Alicante (Spania).

N-a jucat la FC Olt

”Visul meu era să joc la FC Olt. Din păcate, când am crescut, echipa s-a desființat”, a declarat Ionel Dănciulescu la Digi Sport. Danciu-gol este originar din Slatina. ”Fiecare copil vrea să joace la echipa de club la care se dezvoltă”, a completat Ilie Dumitrescu.

”Danciu-gol” este pe locul secund în clasamentul golgeterilor all-time ai primei divizii din România, fiind depășit de un al simbol al lui Dinamo, Dudu Georgescu. În cele 515 meciuri jucate pe prima scenă a campionatului, Ionel Dănciulescu a înscris de 214 ori.

Citește și

Părintele Vasile Ioana: ”Sunt stelist”