Unde se află cea mai frumoasă pistă de biciclete din România

Cea mai frumoasă pistă de biciclete din România se află în orașul Unirii, Alba Iulia. ”Transalpina de Mamut” este o pistă care măsoară peste 5 kilometri și care a fost amenajată într-o pădure de pe dealul din zona de nord-vest a orașului.

La doar câţiva kilometri de centrul oraşului Alba Iulia, pe Dealul Mamut, mai sus de zona Valea Popii, pista de biciclete măsoară 5,4 kilometri şi leagă, prin pădure, două dintre cartierele oraşului: Miceşti şi Pâclişa.

Această pistă are o lăţime de 3 metri şi este însoţită de o alee pietonală lată de 2 metri, pe care cei dornici de promenade pot să se plimbe în voie şi să admire priveliştea. Pe lângă zona pietonală şi pista de biciclete, mai există şi o bandă asfaltată, destinată circulaţiei cu autoturismul, însă aceasta doar pe o lungime de aproape 1 km, de la intrare şi până la parcarea zonei de agrement.

Dificultatea pistei este una de nivel mediu: traseu de urcare pe aproximativ 2 kilometri şi coborâre pe 3,5 kilometri.

Numită de ciclişti “Transalpina de Mamut”, datorită tronsoanelor de urcare şi coborâre şi senzaţiilor de “altitudine” în zonă, pista de biciclete este semnalizată corespunzător şi are pe margine, la distanţe de 100 de metri, bănci de relaxare şi coşuri de gunoi. În timpul nopţii, beneficiază şi de sistem de iluminat.