--> -->

Uhrin are parte de noutăți la Dinamo

Dinamo va evolua duminică în Ștefan cel Mare în etapa secundă a play-out-ului contra unei favorite la prima poziție din această zonă a clasamentului, Sepsi, gruparea din Sfântu Gheorghe dorind să bifeze barajul pentru un loc în Conference League.

Este o misiune extrem de grea pentru Dusan Uhrin și formația sa, în condițiile în care cele două echipe parcurg perioade diametral opuse.

Sepsi favorită clară

Roș-albii au strâns trei eșecuri la rând de la meciul cu Sepsi (1-3) din sezonul regulat, tot în Ștefan cel Mare, în timp ce tot de atunci echipa covăsneană a adunat tot atâtea victorii! Iar Sepsi are două succese în sezonul regulat contra ”câinilor”, golaveraj 7-2!

Antrenorul ceh a declarat încă de la finalul meciului cu Rapid (1-3), primul de la revenirea la Dinamo, că misiunea sa și a formației va fi să prindă un loc la barajul de menținere/promovare în Liga 1. Uhrin este și el conștient de situația din teren, având în vedere ce poate Dinamo și ce distanță e de contracandidate.

Cine se reface

Există și vești bune pentru Uhrin și Dinamo. Jucătorii cu probleme medicale au început antrenamentele, rămâne de văzut care dintre ei vor fi forțați înaintea pauzei competiționale, întrucât apoi vor urma două săptămâni de pregătiri până la etapa a treia, cu Chindia.

Cosmin Matei, Alexandru Răuță, Antoni Ivanov, Igor Jovanovic, Mirko Ivanovski, Răzvan Patriche și Desire Azankpo au început pregătirile la Săftica.

Cu cine se luptă

Pe unii dintre cehul se va baza în duelul cu Sepsi, în care va încerca să obțină fie și un punct, în condițiile în care Academica Clinceni a amenințat declarativ că nu s-a predat în lupta pentru evitarea retrogradării. Ilfovenii sunt la două puncte de Dinamo.

În ceea ce-i privește pe cei de pe ultimul loc, Gaz Metan, medieșenii au aflat astăzi că au avut parte de o nouă depunctare, au ajuns în situația de a avea -1 în clasament!

Citește și

Zelenski: ”S-a ordonat oprirea invaziei”