--> -->

Un turist american surprins în Piața Obor: “Îi înțeleg pe români”

Un turist american a vizitat București și s-a oprit și în Piața Obor, iar experiența i-a plăcut foarte mult. Acesta a povestit, într-un clip video, ce l-a lăsat mască. Bărbatul s-a bucurat de preparatele culinare românești.

”Proaspăt, nu ca în Asia de Est”

Nick Benvenuto este medic în statul Philadelphia, SUA, și are o pasiune pentru călătorii în Europa.

A vizitat recent și România, iar experiența a fost una de neuitat. A practicat medicina câțiva ani, iar acum s-a dedicat călătoriilor. Are și o pagină web și un canal de YouTube, iar ambele se numesc “Travel Far, Eat local”.

Vizita în România l-a impresionat foarte mult, mai ales la București. În Capitală, americanul a ajuns și în Piața Obor, unde a descoperit produse proaspete, cum ar fi fructe și legume.

“Piața Obor este una extrem de animată. Și, la cât de populată e, cred că toată lumea își face cumpărăturile aici. Piața e atât de întinsă, nici nu știi unde se termină. Mă impresionează că toate produsele sunt atât de proaspete, nu ca în Asia de Est, de exemplu”, a povestit Nick pe canalul său de YouTube, notează adevarul.ro.

Interacțiune cu vânzătorii, impresionat de mici

Turistul a fost impresionat de numeroasele soiuri de struguri pe care le-a găsit la piață. La un moment dat, atunci când a ajuns la standul unei vânzătoare care vindea fructe și legume, Nick nu a recunoscut cătina, iar aceasta l-a lăsat să guste.

De asemenea, Nick a încercat și renumiții mici de la Terasa din Obor, care i-au plăcut foarte mult. Turistul a mărturisit că acum înțelege de ce acest preparat este atât de apreciat în România.

“Mititeii sunt fantastici, sunt o mâncare națională în România. Și îi înțeleg pe români, sunt atât de gustoși și de suculenți mititeii cu muștar!”, a mai spus Nick în clipul video pe care l-a postat pe pagina sa.

De altfel, Nick nu este singurul turist din SUA căruia i-au plăcut atât de mult preparatele culinare românești. Turiști americani, dar și din alte țări au gustat micii cu muștar, dar și alte feluri de mâncare.

Citește și

Ministrul turismului, după ce a vizitat stațiunea Costinești: ”Îngrijorător”