Un tânăr dinamovist acuză: ”Bine că se aduc jucători de Liga 5 pe salarii de 5.000 de euro”

Claudiu Stan, 21 de ani, a fost considerat unul dintre puștii promițători produși în pepiniera lui Dinamo în ultimii ani, însă consideră că nu a primit șanse, nu a fost remunerat cum s-ar fi cuvenit, dar nici așa nu a primit banii, de aceea vrea să-și agațe ghetele în cui!

Într-un dialog cu Gazeta Sporturilor, fotbalistul a lansat acuzații extrem de dure.

”Interese foarte mare”

”Am făcut pregătirea de vară cu ei, doar că voiau să ajung la Săftica cu 2.000 de lei (n.r. – salariu), iar eu cheltuiam pe transport 2.500 de lei și nu au vrut să mă ajute. Am vrut să renunț la masa credală, unde am 4.000 de euro, că am avut 7-8 luni restanță!

Dar bine că se aduc jucători de Liga 5 pe salarii de 5.000 de euro, mult mai slabi. Plus de asta, sunt interese foarte mari acolo!

Eu am meciuri la națională (n.r – selecționata U19). Am câștigat de două ori finala pe țară, am fost declarat cel mai bun jucător. Am luat peste 25 de trofee, printre care două finale pe țară. Am ieșit cel mai bun jucător la ambele, cu hat-trick la prima dintre ele. De asta a ajuns Dinamo unde e, pentru că cei mai buni juniori de la Dinamo au fost dați la o parte.

Am fost de patru-cinci ori la club cu toată familia, să le spunem situația, să le spunem că nu ne descurcăm. Și mi-au au spus sa îmi găsesc în altă parte. Dar împrumut, nu m-au lăsat liber”, a mărturisit Claudiu Stan, pentru GSP.ro.

”Eu locuiesc în comuna Cernica. Sunt 50 de kilometri până la Săftica, 100 de kilometri dus-întors”, a calculat tânărul mijlocaș.

”Când am fost accidentat, am suportat singur toate cheltuielile”

”De ce am am fost tratat așa? Pentru că sunt oameni în staff care nu îmi vor binele. Nu doar mie, ci tuturor copiilor talentați! Nu se gândesc la binele jucătorilor, nu vor ca ei sa dea randament.

Nu mai spun că, atunci când am fost accidentat, a trebuit să-mi suport singur toate cheltuielile, chiar dacă în contract scrie că este obligația lor. Cinci mii de lei am cheltuit pentru recuperări la genunchi, asta din cauza sinteticului de la juniori!”, a continuat Claudiu Stan.

”Am fost cu toată familia la conducere, dar ne-au expediat”

Claudiu Stan mai povestește că a mers de mai multe ori în biroul conducerii pentru a obține ”dezlegarea” de club, însă de fiecare dată a primit în schimb doar indiferență și amânări.

”Conducerea s-a purtat foarte urât cu noi. Am fost de patru-cinci ori la club, dar ne-au expediat. Au spus că nu stau la discuții, mi-au spus că nu îmi dau drumul, deși le-am spus că nu pot să ajung la Săftica cu 2.000 de lei pe lună, care, de fapt, intră o dată la două-trei luni.

La Dinamo, trebuie să ai bani să joci! Nu faci bani din fotbal la Dinamo.

Am fost cu toată familia să le spun că nu ne descurcăm. Dar nu i-a interesat! Și nici nu vor să mă lase să îmi văd de drumul meu mai departe.

Eu am contract până în 2025. Până atunci, sunt nevoit să nu mai fac fotbal. Mi-au spus că, dacă vreau să vin, să mă antrenez singur la Săftica.

”Mi-au stricat viitorul, m-au păcălit să semnez pe 2.000 de lei pe lună”

Stan a acuzat un adevărat calvar.

”În situația mea mai sunt mulți jucatori. Suntem cam cinci-șase anul ăsta. Au mai fost în trecut și mai mulți. Și așa o sa fie mereu! Mulți nu au curaj, dar mie mi-a ajuns. Nu fac fotbal să dau bani de la mine!

Nu am unde sa mai încerc să joc, pentru că cei de la Dinamo nu vor să îmi rezilieze! Dacă aveam câteva mii de euro, poate îmi reziliau. Dar pentru ei nu înseamnă nimic 2.000 de lei pe lună! Și mă țin așa, să-și bată joc. Chiar dacă mulți jucători sunt sub mine. Mereu am jucat la un an mai mare decât categoria mea de vârstă, am fost căpitan…

Am avut ofertă de la Sporting Lisabona acum 3 ani și nu au vrut să mă lase să plec Mi-au stricat viitorul! Au zis că mă iau la prima echipa, m-au păcălit să semnez pe 2.000 de lei, că îmi fac act adițional.

Dar după două antrenamente, m-au trimis la echipa a doua fără explicație, cu toate că dădusem un test fizic și îl trecusem în fața unor jucători care aveau peste 20.000 de euro salariu. Eu nu aveam cu ce să ajung la antrenament, dar mă «jucam» cu jucătorii străini.

M-am chinuit de mic. Am fost cel mai bun și nu că o spun eu, trofeele o spun! E frustrant să vezi alți jucători mai slabi, care sunt pe același post cu tine, iar tu să nu joci….Și să nu ai șansa măcar de a o face…”, a încheiat fotbalistul.

Din 2013, anul în care a ajuns în curtea roș-albilor, Claudiu Stan a cucerit, la grupele de juniori ale lui Dinamo, două campionate naționale, 7 campionate pe București și alte 15 competiții pe țară.

Citește și

Limită de decibeli în apartament. Poți primi amenzi însemnate dacă îți deranjezi vecinii