Un străin de la Dinamo și-a depus actele să devină român!

Indiferent că vorbim de străinii care vin să joace fotbal sau handbal la Dinamo București, majoritatea se îndrăgostesc de club și de România. Un detaliu important se referă la atmosfera creată de suporteri. În acest caz vom vorbi despre un sportiv remarcabil, care a impresionat în țara noastră și contribuie să rezultatele remarcabile ale echipei sale.

Roș-albii au luat patru titluri de campioană la rând la handbal masculin, erau pe punctul de a-l lua și pe al cincilea, doar decizia nedreaptă a FRH a împiedicat acest lucru. Dinamo e singura echipă neînvinsă din ediția curentă a Ligii Campionilor, bucureștenii fiind eliminați la ”masa verde”, înaintea dublei cu PSG, din cauza pandemiei de coronavirus! Alireza Mousavi, 30 de ani, unul dintre cei mai buni handbaliști din România a decis să-și înainteze actele spre a deveni cetățean român. A depus documentația și speră că acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil, mai ales că a stat multă vreme pentru anumite acte, unele sosindu-i din Iran, țara natală.

”Sunt multe locuri frumoase în București, dar cel mai bine mă simt la sala din Ștefan cel Mare. Acolo, mă simt împlinit, e ”acasă” pentru mine. Cred că a fost o chimie de la început între mine și coechipieri. Am 5 ani și cred că îmi voi petrece toată viața aici. Eu sunt mulțumit. Virusul acesta mi-a dat cele mai mari bătăi de cap, m-a ținut departe de colegii mei. Românii sunt calmi și prietenoși, bunătatea lor fac o reclamă bună țării. Am învățat și limba română, doar că încă nu pot s-o vorbesc atât de bine, deși înțeleg și mai bine”, a povestit Mousavi.

Iranianul este foarte apropiat de conaționalul său, Saeid Heidarirad, care și el are de gând să devină cetățean român, dar și de Dan Savenco, căpitanul roș-albilor, care l-a ajutat mereu să se adapteze la București. Practic, Savenco este ca un frate pentru cei doi.

Citește și

Decizie radicală a Netflix! Ce abonamente se anulează