Un singur român în topul Forbes al celor mai bogați oameni de pe planetă

Un singur român apare pe lista celor mai bogați oameni de pe planetă în topul făcut de Forbes. Nu prinde top 1000, dar totuși, Ion Țiriac este cel mai avut om de afaceri din România, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Averea strânsă de fostul tenismen îl plasează pe locul 1818 pe mapamond, cu 49 de poziții mai sus față de clasamentul expus anul trecut. Și aceasta deși românul care va împlini 80 de ani peste două luni nu are mai mulți bani decât în 2018.

Țiriac este departe de top 10 bogații lui. Jeff Bezos, primul în acest top, are o avere de 131 de miliarde de dolari. Fondatorul Amazon este urmat de Bill Gates cu 95,5 miliarde de dolari și Warren Buffet cu 82,5 miliarde de dolari.

Cel mai avut european este francezul Bernard Arnault, preşedintele grupului francez LVMH, cu o avere de 76 de miliarde de dolari, care îl plasează pe locul 4 în topul general. Americanii domină în continuare acest clasament, cu 14 din primii 20 de miliardari. Franţa numără doi reprezentanţi: Bernard Arnault şi Françoise Bettencourt – Meyers, moştenitoarea L’Oréal, care se clasează pe locul 15 şi este singura femeie din primii 20 cei mai bogaţi oameni ai lumii.