Un patron din Liga 1, înnebunit de furie: ”Idioții care ne conduc nu sunt în stare”

Sunt tot mai multe voci din fotbalul românesc care reclamă erorile de arbitraj, se cere tot mai insistent introducerea VAR, de la Dinamo la Dan Petrescu. Nu e etapă fără cel puțin un meci stricat sau în care oamenii de la cluburi să nu aibă reacții dure.

Valeriu Iftime, conducătorul celor de la FC Botoșani, nu înțelege de ce încă sistemul de arbitraj video nu este implementat în România. ”VAR-ul – vorba lui Croitoru – e nestins în Liga 1. Sunt dezamăgit total, ca un lup rănit! Mă enervează toată această chestie. Toți idioții care ne conduc nu sunt în stare să introducă acest sistem! Și e atât de simplu. În două săptămâni ar fi gata.

Altfel, vor continua aceste discuții nesfârșite despre arbitraje. Dacă vom avea arbitraj video, măcar nu vom mai vorbi după meciuri”, a declarat Iftime pentru GSP.RO. Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit vineri despre introducerea VAR în Liga 1, lansând două scenarii în această privința.

”Cel mai bun scenariu – VAR în play-off/play-out. Cel mai rău – VAR la începutul sezonului următor. Am vorbit cu domnul Nicoară (n.r – reprezentantul companiei deținătoare de drepturi TV), care și-a respectat toate angajamentele, a plătit toate ratele la timp. Mai există o rată în decembrie. Liga a avut o discuție cu reprezentații CCA, ar fi nevoie de 8 luni pentru pregătirea lor, însă am înțeles că există posibilitatea să se coboare această durată la un termen mai rezonabil.

”Există niște pași stabiliți de FIFA, nu aș vrea să vorbesc în locul celor de la CCA. Din perspectivă tehnică, suntem gata să implementăm VAR-ul în Liga 1”, a explicat Justin Ștefan la Digi Sport.

Citește și

Cosmin Contra despre Gigi Becali: ”Niciodată!”