--> -->

Un nume important bagă bani la FCSB

După ce a rămas fără partenerul principal, City Insurance, în urma falimentului firmei de asigurări, FCSB a bătut palma cu o companie de pariuri, care va deveni sponsor principal și va trece de pe spatele tricourilor pe fața acestora.

FCSB a dat o lovitură financiară importantă într-o zonă extrem de importantă. Cea a sponsorilor. După 9 luni în care n-a avut niciun partener, clubul lui Becali a rezolvat, inclusiv din punct de vedere regulamentar, antamarea unui sponsor principal. Numele acestuia e Betano.

Casa de pariuri era sponsor al vicecampioanei, însă era secundar și logoul stătea inscripționat pe spatele tricourilor. Acum, el va deveni cel principal și va sta pe piept.

Câți bani primește: 1,5 milioane de euro pe an!

Încă din toamna trecută, după ce FCSB a pierdut parteneriatul cu City Insurance, din cauza falimentului declarat al firmei de asigurări, clubul ajunsese la o înțelegere cu Betano, doar că atunci nu s-a putut finaliza din cauza regulamentelor FRF, care prevăd că un sponsor n-are voie să relaționeze cu două cluburi în același timp din postura de susținător numărul 1. Iar Betano are o astfel de relație, de mai mulți ani, cu Universitatea Craiova.

Acum, conform GSP,  FCSB a solicitat firmei Nike să inscripționeze tricourile cu noul nume al sponsorului, lucru care s-a și întâmplat. Suma cu care FCSB se va alege de pe urma acestei colaborări va fi chiar mai mare decât cea încasată de la City Insurance, care plătea 800.000 de euro net, la care se puteau adăuga bonusurile în funcție de atingerea anumitor obiective: 200.000 de euro pentru titlu, 100.000 euro pentru Cupa României, 300.000 de euro pentru grupele Champions League, 200.000 de euro pentru Europa League.

Becali anunțase încă din finalul lui 2021 că în momentul în care Betano va trece sponsor principal, contractul va prevedea o sumă de 1,5 milioane de euro pe an. Până acum, din postura de sponsor secundar, Betano le-a oferit celor de la FCSB 800.000 de euro pe an.

CFR Cluj ar rămâne lider

Parteneriatul dintre FCSB și Betano, chiar dacă e unul foarte important, nu va deveni numărul 1 din fotbalul românesc. În această postură se va regăsi în continuare CFR Cluj. Campioana a semnat în 2021 cu eToro, o cunoscută companie de servicii financiare, iar termenii contractului prevăd o sumă de 1,8 milioane de euro anual. eToro este o companie israeliană înființată în 2007.

Se definește drept „o platformă socială de tranzacționare și investiții, numărul unu în lume”. Pe siteul companiei scrie: „De peste un deceniu, eToro este lider al revoluției FinTech la nivel global. Este cea mai importantă rețea socială de tranzacționare din lume, cu milioane de utilizatori înregistrați și o gamă largă de instrumente de tranzacționare și investiții inovatoare”.

Citește și

Anunț important pentru românii cu zboruri anulate. Documentul pe care trebuie să-l ceară în aeroport