Un militar român a murit strivit de un tanc

Soldații români mor în țară și pe timp de pace! Un exercițiu militar desfășurat la Smârdan s-a încheiat tragic după ce un soldat român a murit strivit de un tanc.

O anchetă penală a fost deschisă în acest caz. La exercițiu au participat doar militari români.

Prima idee: strivit accidental

Un militar român în vârstă de 36 de ani a murit în poligonul de antrenament de la Smârdan, județul Galați. Acesta ar fi fost strivit accidental de un tanc, în timpul unui exercițiu.

Din primele informații, tânărul ar fi decedat pe loc. Mai multe ambulanțe SMURD au ajuns de urgență la fața locului, însă nu au putut decât să constate decesul.

A fost deschisă o anchetă penală pentru a se afla împrejurările în care tânărul soldat și-a pierdut viața.

Premierul Nicolae Ciucă: ”Condoleanțe pentru familia militarului”

Prima reacție oficială cu privire la accidentul mortal de la Smârdan a venit de la prim-ministrul Nicolae Ciucă. Acesta a transmis un mesaj familiei îndoliate, pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României.

“Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile.

Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie.

Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”, este mesajul premierului.

Apostrofări în online

Postarea făcută de Guvernul României a strâns sute de reacții deja, comentarii și distribuiri în doar câteva minute.

Internauții blamează Armata Română pentru ce s-a întâmplat atât vineri, cât și la începutul lunii martie, când a avut loc dubla tragedie aviatică, soldată cu opt decese.

“Și-a pierdut viața la datorie…Voi vă dați seama că au murit 10 oameni în două săptămâni pentru că își exercitau meseria?”, este mesajul lăsat de un bărbat indignat de ce s-a întâmplat.

De asemenea, unii conaționali pun la îndoială capacitatea țării noastre de a se apăra în cazul unui eventual conflict armat dacă militarii români mor în timp de pace.

“Rușii aproape ne bat în ușă, iar în poligonul ăla a murit un om strivit de tanc…Deja începe să-mi cam fie frică dacă România poate face față unei situații reale, cu sau fără acest NATO…”, este un alt mesaj lăsat de un internaut.

Citește și

Raluca Turcan: ”Cânt la pian și plâng”