--> -->

Un milionar ezită să investească la Dinamo: ”Greu de acceptat”

Noii acționari majoritari de la Dinamo caută în continuare investitori de calibru dispuși să se alăture proiectului „Dinamo 2028”, inițiat de firma Red&White Management, condusă de tandemul Eugen Voicu – Andrei Nicolescu.

De ce ezită Sorin Preda să investească la Dinamo

Pe lista de așteptare a celor de la Red&White se mai află omul de afaceri Sorin Preda, fondator și CEO al companiei Global Vision. Din informațiile GSP, negocierile au intrat pentru moment în impas.

Sursele susțin că Sorin Preda este foarte interesat să investească la Dinamo, însă ezită să ia o decizie deoarece nu-i place modelul de business propus de tandemul Eugen Voicu – Andrei Nicolescu. Acționarii lui Dinamo vor bani, dar fără să cedeze puterea, concluzionează surse care cunosc discuțiile.

„Acționarii actuali speră să vândă pachete mici, de 10 la sută sau chiar mai mici de atât, și să le rămână tot lor dreptul de a conduce clubul. E ceva greu de acceptat.

Oricare persoană care ar investi la Dinamo ar face-o și ca să decidă, să capete o putere executivă”, au explicat surse credibile de ce roș-albilor le este greu să atragă investitori.

Se recomandă ca dinamovist get-beget

„Sunt dinamovist de la vârsta de 5 ani, am copilărit, am făcut sport în Ștefan cel Mare. Apoi, mă cunosc cu Eugen Voicu din zona investițională din piață, am discutat despre un proiect, pe care vreau să-l înțeleg mai bine. Cei de la Red&White au o abordare prudentă, cu pași mici, într-un ritm care trebuie să conducă la un rezultat, pentru că promovarea asta cere bani și cere repede.

Sunt destul de interesat de model, vreau să înțeleg propunerea, ce se întâmplă în diferite scenarii. Pe mine mă interesează să văd exact planul A, planul B, planul C și aici discutăm”, a punctat milionarul Sorin Preda, pentru Prosport, în urmă cu câteva săptămâni.

Ca urmare a majorării de capital social, noua structură a acționariatului Red&White este următoarea:

Eugen Voicu: 49,3% (5.800 acțiuni)
Andrei Nicolescu: 32,3% (3.800 acțiuni)
Team Sport Management (Bogdan Pavel): 10% (1.177 acțiuni)
Synotech Global Services Romania SRL (Claudiu Florică): 5% (588 acțiuni)
Dan Gătăianțu: 3,4% (400 acțiuni)

Cine sunt acționarii lui Dinamo

Red&White 2022 Management – 80,87%
Asociația „Peluza Cătălin Hîldan” – 12,06%
Nicolae Badea/ACSFC Dinamo – 7,03%
Dorin Șerdean – 0,01%
Cornel Dinu – 0,03%.

Citește și

De ce nu are Denise Rifai nici soț, nici copii: ”Nu s-a întâmplat așa”