Un fost mare fotbalist al lui Dinamo a fost dorit de Bayern Munchen!

Dinamo București a avut generații mari de fotbaliști, a jucat la cel mai înalt nivel în Europa. Unii dintre jucători au fost și ei în atenția marilor grupări ale continentului. Jurnalistul sportiv Mihai Rusu a lucrat foarte mulți ani la postul ”Europa Liberă”, un post ce emitea din Munchen și care putea fi ascultat și în România de cei mai curajoși. Vorbim de ultimii ani ai ”Epocii de Aur”, în care regimul dictatorial al lui Nicolae Ceaușescu era feroce.

Ziaristul susține că în urmă cu mai bine de patru decenii, Bayern Munchen a fost foarte aproape de a-l transfera pe Cornel Dinu! ”Un român la 31 de ani, Cornel Dinu ar fi putut veni în Germania în locul marelui Franz Beckenbauer! În presa sportivă din Germania apăruse fotografia cu un fotbalist român, care pe tricou avea numărul 6 și-l vedeam din profil. În știre se scria că Dinu avea ofertă de la celebrul club bavarez pentru postul pe care ei îl considerau cel mai important într-o echipă, cel cu numarul 6.

Bayern avea atunci deja patru titluri de campioană, iar Beckenbauer pleca la Cosmos New York, în SUA, pentru un salariu de 1 milion de dolari pe an. Beckenbauer avea atunci probleme cu fiscul german și a plecat imediat”, a declarat Mihai Rusu pentru Radio Sport 1. Acum mai mulți ani și Cornel Dinu, acum în vârstă de 71 de ani, a declarat că a aflat că Bayern se interesase de el. Doar că regimul comunist nu permitea decât în cazuri excepționale ca fotbaliștii români să plece să joace în străinătate.

Citește și

Doctorul timișorean care se bate cu Covid-19 avertizează: “E o bombă cu efect întârziat!”

No Comments Yet

Comments are closed