Un ex-dinamovist se va lupta cu Ronaldo și cu Neymar!

Numire surprinzătoare pe banca saudiților de la Abha Club, formația la care evoluează începând de vara aceasta și Ciprian Tătărușanu.

Pe fondul parcursului modest din campionat, conducerea celor de la Abha Club a luat decizia de a-l concedia pe polonezul Czeslaw Michniewicz, tehnicianul instalat în urmă cu doar câteva luni.

Decisivă în hotărârea luată de șeici a fost seria de patru eșecuri consecutive din campionat, ultimul pe teren propriu, 0-1 cu Al Riyadh.

Românul George Timiș, 54 de ani, fost jucător în prima ligă din România, a fost promovat și numit „principal” la echipa aflată pe locul 16, poziție retrogradabilă. Acesta se afla deja în interiorul clubului.

Surprinde numele înlocuitorului ales de saudiți: cei de la Abha au apelat la George Timiș, care se afla deja în structurile clubului, un personaj cu o experiență importantă în fotbalul din Golf.

George Timiș, șansă mare la Abha Club

„Conducerea clubului Abha a decis să-l desemneze pe antrenorul George Timiș să conducă prima echipă începând de duminică.

De asemenea, clubul le mulțumește antrenorului Czeslaw și asistenților săi pentru eforturile depuse”, se arată în comunicatul celor de la Abha Club.

Astfel, cel puțin pentru moment, George Timiș va fi cel care îl va antrena pe Ciprian Tătărușanu. Goalekeeper-ul a ajuns în Arabia în luna august a acestui an și e coleg la clubul saudit, printre alții, și cu Grzegorz Krychowiak, fostul mijlocaș de la Sevilla sau PSG. Abha Club a încheiat pe locul 12 sezonul trecut.

George Timiș n-a antrenat niciodată în Liga 1!

Născut pe 13 noiembrie 1968, George Timiș a evoluat pe postul de atacant în anii ’80-90. A jucat la Gloria Buzău, Dinamo – chiar în perioada de apogeu a „câinilor” din acel deceniu, între 1987 și 1989 – Flacăra Moreni, Espérance Tunis, FC Argeș, Al-Hilal și Al-Salmiya SC.

Cum ultimii ai carierei și i-a petrecut în Golf, Timiș a avut porțile deschise în Arabia și după retragere: a mai pregătit-o pe Najran SC, înainte de a reveni în România în 2017 pentru a se dedica proiectului de la Gloria Buzău.

Patru ani mai târziu, în 2021, a devenit antrenorul lui Ohod Club. Acum e „principal” în noul campionat al vedetelor, deși n-a antrenat niciodată în Liga 1!

Citește și

Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție: ”Chestie de bun simț”