Un dinamovist la Cupa Africii: a donat bani pentru DDB

În aceste zile, pe continentul african, se dispută CAF, o întrecere la care participă cele mai puternice naționale ale acestei zone. Competiția se desfășoară în Camerun, acolo unde localnicii speră să triumfe.

Printre actorii turneului se numără și ex-dinamovistul Collins Fai, 29 de ani, actualul fundaș dreapta al lui Standard Liege. El a evoluat deja, integralist fiind, în victoria repurtată de naționala ”leilor neîmblânziți” cu Burkina Fasso (2-1), la Yaounde.

Doar două echipe în carieră

Din Liga 1 sunt la acest turneu final Chamed (Gaz Metan) și Fofana (CFR Cluj). Dar Fai va avea, de la distanță, și suportul moral al fanilor ”câinilor”, care nu au încetat să-l aprecieze pe un jucător ce și-a depășit foarte mult condiția.

Sosit în vara 2013 la probe la Dinamo, alături de Pape NDaw, printre alții, micuțul fotbalist de bandă și-a făcut loc cu determinarea sa în prima echipă a ”câinilor”, iar în ianuarie 2016 a fost transferat la Standard Liege pentru 150.000 de euro. Și-acum joacă acolo într-unul dintre campionatele puternice ale lumii.

Fai a bifat 40 de selecții la naționala Camerunului. Omul cu doar două echipe în carieră, Dinamo – 66 de meciuri și Standard – 162 de meciuri, 4 goluri și 22 assist-uri, va lupta pentru a se încorona regele Africii cu alte vedete din echipa Camerunului.

A donat bani pentru ”câini”

În plin start al pandemiei de coronavirus, în primăvara 2020, suporterii dinamoviști au anunțat gestul făcut de Collins Fai pentru a susține programul socios DDB.

”Collins Fai ne-a făcut o surpriză extraordinară astăzi printr-o donație de 5.000 de lei. Apelul nostru trebuie să ajungă la toți cei care au jucat sau au activat vreodată la Dinamo. Și nu doar fotbaliști.

Dacă ne-ați auzit vreodată cântând pentru voi, sperăm să ne auziți și acum strigătul. Dinamo va trăi oricum, dar în momentul ăsta contează enorm de mult SOLIDARITATEA voastră”, au transmis suporterii DDB pe Facebook.

Citește și

Sorin Cîmpeanu recunoaște că este înjurat de părinți, zilnic: ”Primesc sute”