Un dinamovist în stare critică: ”E nevoie”

Costel Ologu, alias ”Tyson”, fostul șofer al autocarului și unul dintre cei mai vechi angajați ai lui Dinamo, martor la toată istoria echipei din ultimii trei decenii, a fost obligat să plece din club din cauza unor probleme medicale la începutul lui 2022. Nicolae Badea și Cristi Borcea îi sprijină ”recuperarea”.

Din păcate, veștile nu sunt tocmai îmbucurătoare. Pe paginile de social media ale fotografului echipei, Octavian Cocolos, acesta anunță că fostul angajat al clubului are nevoie urgentă de sânge.

”Tyson, șoferul echipei DINAMO timp de peste 3 decenii, are are nevoie de sânge URGENT! Dacă nu o puteți face, vă rog dați acest mesaj mai departe! Specificați spitalul Floreasca, pentru Constantin Ologu. Familia Dinamo înseamnă și să fim alături de ceilalți ”câini”!”, a scris dinamovistul.

S-a retras la începutul lui 2022

Deplasarea la Constanța, pentru amicalul din ianuarie cu Farul (2-2), a fost ultima cursă a sa. Nea Costel, recunoscut în fotbalul românesc după porecla ”Tyson”, a fost obligat să se opereze, din nou, din cauza unor probleme medicale ce nu mai suportau amânare.

”Inițial, «Tyson» a fost operat și i s-a pus o proteză la genunchi, Nicolae Badea a platit tot ce a ținut de intervenția chirurgicală. Doar că a fost nevoie de o nouă operație. A auzit Borcea și i-a spus că de data asta achită el costurile.

Că e vorba despre bani mulți, mii de euro, chiar dacă e vorba de o intervenție chirurgicală la București. Toate aceste probleme l-au scos din circuit pe cel mai vechi dinamovist de la echipă, care a prins generații întregi de fotbaliști”,a povestit cineva din club în ianuarie.

Povestea acestuia

Costel ”Tyson” a fost adus la clubul din Ștefan cel Mare de către Vasile Ianul, pe vremea când Ologu era șofer la Ministerul de Interne. Adică în 1991.

De-atunci, generații întregi de dinamoviști au fost plimbate prin toate deplasările din țară, uneori și afară, în autocarele conduse de Tyson, devenit amic la cataramă cu mulți fotbaliști. De exemplu, în semn de prietenie, George Țucudean chiar i-a cedat un model de Jaguar, mai vechi.

Iulian Mihăiescu, cu stilul său hâtru, i-a pus porecla după fiorosul boxer american Mike Tyson, după ce ”nea Costel” a avut o dispută cu niște șoferi turci în vamă.

Citește și

Robert Turcescu la 9 ani după ce-a făcut-o ”cerșetoare” pe Nadia Comăneci: ”Ziariștii mai exagerează”