Wave Resort

Un antrenor român a primit vaccinul chinezesc: ”Doar asta ce-am simțit”

Suntem în plină campanie de vaccinare la nivel național și internațional. Un antrenor român a fost nevoit să se vaccineze cu varianta chinezească a serului dezvoltat împotriva COVID-19.

Daniel Isăilă, 48 de ani, este tehnicianul celor de la FC Bani Yas, în Emiratele Arabe Unite, cu care traversează o perioadă foarte bună. Cu Astra Giurgiu, antrenorul care a trecut și pe la naționala României, a câștigat Cupa și Supercupa, iar cu Bani Yas este pe locul 3 în EAU, cu 32 de puncte, cu 4 mai puţine decât Al Sharjah și Al Jazira.

”Aici, la Abu Dhabi, este o campanie de vaccinare în masă cu vaccinul chinezesc. L-am făcut și eu, am făcut și rapelul, după 21 de zile. Sunt OK, mă simt bine. Nu am avut niciun fel de probleme, doar o stare de somnolență după administrarea vaccinului.

Aici sunt foarte bine organizați, sunt multe centre de vaccinare și totul decurge conform planurilor anunțate de autorități. La Abu Dhabi se merge pe vaccinul chinezesc, iar la Dubai se vaccinează cu Moderna“, a spus Isăilă pentru monitorulexpres.ro.

Serul dezvoltat de chinezi are la bază un virus atenuat care declanșează răspunsul imunitar la infecția cu SARS CoV-2.

Vaccinul chinezesc a declanșat un răspuns imun rapid, dar nivelul anticorpilor produși a fost mai mic decât la persoanele care și-au revenit din boală, au arătat deunăzi rezultatele studiilor preliminare, scrie Reuters.

Citește și

Simona Halep a renunțat la un turneu important