--> -->

Uluitor! Șefii Stelei au fost la FRF și spun că vor juca barajul pentru Liga 1: ”Ministrul Dîncu ne-a zis asta”

Oficialii celor de la CSA Steaua au fost azi la sediul FRF și, în dialogul cu federalii, au insistat că vor să joace meciul de baraj împotriva ocupantei locului 7 din play-out-ul Ligii 1, poziție ocupată acum de Chindia Târgoviște. Decizia este acum în terenul FRF.

CSA Steaua va încheia pe locul 4 play-off-ul din Liga 2. ”Militarii” ar trebui să dispute un baraj în dublă manșă cu ocupanta poziției a 7-a din play-out-ul Ligii 1, în acest moment de formația dâmbovițeană, care are un punct în plus față de Dinamo.

Ce le-a transmis FRF

Conform Legii Sportului, Steaua nu are drept de promovare, fiind un club care aparține Ministerului Apărării.

Federația Română de Fotbal le-a cerut celor de la CSA Steaua să își motiveze depunerea dosarului de licențiere pentru Liga 1!

Din informațiile Gazetei Sporturilor, oficialii clubului ”militar” au oferit mai multe argumente în acest sens:

“dreptul de promovare a fost obținut pe teren”
“Steaua este un club de tradiție”
“infrastructura este una excelentă, de nivelul primei ligi”
“bugetul este unul important, asigurat nu doar de MAPN, ci și din sponsorizări și parteneriate”

Steaua se prevelaează de faptul că nu există nicio prevedere în regulament care să spună că echipa clasată pe locul 4 nu poate juca la baraj. Practic, steliștii vor să joace împotriva Chindiei, chiar dacă nu vor avea drept de promovare!

Steaua merge la TAS

”Dubla” pentru promovarea în primul eșalon este folosită de oficialii roș-albaștri și ca argument în conflictul cu FCSB. Clubul din Liga 1 ar vrea să închirieze arena din Ghencea pentru derby-ul cu CFR din ultima etapă a play-off-ului.

Conform surselor GSP, oficialii Stelei au argumentat: „Acesta este și un motiv pentru care nu am putea să închiriem stadionul celor de la FCSB. În aceeași zi am avea programat barajul pentru promovare”.

Conform acelorași surse, CSA nu renunță la gândurile promovării: „Dacă FRF ne va refuza dreptul de promovare, în mod sigur vom merge la TAS! Ministrul Dîncu a spus să folosim orice cale juridică pentru a ajuta echipa să promoveze”. Steaua așteaptă răspunsul Federației înainte de a face noi pași.

Citește și

Norocul de partea unui dinamovist