Ultimul transfer la Dinamo, primul titular vineri cu FC Argeș!

Roș-albii au căutat, și încă mai caută, jucători pe diverse posturi, pentru ca în primăvară să se lupte pentru salvarea de la retrogradare.

Astăzi, bucureștenii ar trebui să prezinte oficializarea împrumutului unui portar de la divizionara secundă Concordia Chiajna.

Dinamo s-a orientat spre Thomas Chesneau (22 de ani), portar care s-a format la PSG.

Cristiano Figueiredo i-a refuzat

Cu Plamen Iliev pe picior de plecare din cauza fanilor și cu Mihai Eșanu accidentat pe termen lung, Dinamo îi avea pentru meciul cu FC Argeș doar pe Ștefan Fara (20 de ani) și Eduard Chioveanu (16 ani). care nu au jucat niciun meci în Liga 1.

”Câinii”, care au ratat transferul lui Cristiano Figueiredo, de la CFR Cluj, au ajuns la un acord cu Concordia Chiajna, locul 4 din Liga 1, pentru împrumutul francezul Thomas Chesneau.

Prezentare

”Încă nu am parafat nimic, dar am convenit cu domnul Mureșan să facem actele azi. Este un portar de mare calitate. Nu vă uitați la faptul că am ajuns noi să împrumutăm la Dinamo. Mi-aș dori să aibă noroc și Dinamo, și Thomas Chesneau. La noi a fost dezavantajat de regula potrivit căreia trebuie să folosim un jucător sub 19 ani și unul sub 20.

Într-un fel, Chesneau a fost sacrificat. De aceea s-a ajuns la această situație. Cred că va face face treabă bună la Dinamo. E pregătit. E motivat. Nu am discutat despre ce va fi din vară. Vom vedea atunci. Până atunci, să-și facă treaba”, a spus Tănase pentru Gazeta Sporturilor.

Va debuta în Liga 1

Crescut la juniorii lui PSG, de la care a plecat în vara lui 2019, Chesneau a ajuns la Chiajna în septembrie 2020. Pentru formația din Ilfov a jucat 13 partide. Dintre acestea, doar una a fost în acest sezon, pe 22 septembrie, în Cupă, cu Gaz Metan.

Vineri seară, Chesneau va concura cu Ștefan Fara pentru postul de titular între buturile ”câinilor”, în perspectiva partidei din Trivale, francezul având șanse sporite, întrucât roș-albii vor să-l forțeze ca titular.

Citește și

Marian Copilu, prezentat la CSU Craiova