--> -->

Ultimul sosit la Dinamo: e fan Handanovic și e as la parat penalty-uri!

După Hakim Abdallah, Dinamo e aproape să mai facă un transfer: portarul Adnan Golubovic se antrenează deja în Slovenia cu roș-albii.

Golubovic are 27 de ani, dublă cetățenie slovenă și bosniacă și e liber de contract de azi, când încheie înțelegerea cu Koper (prima ligă slovenă).

„Câinii” au ajuns la un acord cu el și îl vor putea înregistra după ridicarea interdicției, anunță Radio Dinamo.

Prezentarea viitorului dinamovist: „Încerc să fiu calm”

Născut la Ljubljana, Golubovic a mai trecut pe la echipele slovene Triglav Kranj și Domžale, apoi a mers în Italia, la Matera, Catanzaro și Vis Pesaro, după care a trecut pe la Sloboda Tuzla (Bosnia) și, în final, Kopero, din 2021.

În sezonul 2020-2021, la Sloboda Tuzla, a bătut recordul de penalty-uri apărate în prima ligă, într-un singur sezon: 5.

”Încerc să fiu calm, mă uit la adversar, văd în ce parte privește, unde ar putea șuta. Apoi mă uit în jos, la gazon, până fluieră arbitrul, după care mă concentrez pe minge. Cheia e să fii calm

După meciurile în care nu primesc gol, îi tratez pe colegii meu cu ceva dulce. Le-am promis asta de la începutul sezonului și sunt foarte mulțumiți”, a explicat Golubovic, în 2021, despre secretul său în a apăra penalty-uri și „premiul” de după fiecare meci cu zero în dreptul golurilor încasate, informează GSP.

Cu cine este comparat

În același an, el a terminat pe locul 3 în clasamentul „Mr. Clean Sheet”, făcut de presa bosniacă, pentru faptul că a reușit să păstreze poarta intactă în 10 meciuri din 28.

Portarul de 1,86 m are selecții la naționalele de juniori ale Sloveniei.

”Samir Handanovič (n.r. portarul sloven al lui Inter) e modelul meu, suntem similari, bosniaci născuți în Slovenia. Îmi place stilul lui, am apărat și eu în Italia și i-am văzut mai de aproape calitățile. Oricum, știm cu toții cât de bun e”, a mai zis viitorul dinamovist.

În 2018, când juca în Italia, era chiar comparat cu Handanovic și presa slovenă scria că intrase în vizorul lui Udinese:

Citește și

Ultima relație din showbizz: George Pușcaș și Alexandra Stan!