Ultimul sosit la Dinamo: ”De-abia aștept să-l văd”

Desire Segbe Azankpo, 28 de ani, a sosit în această seară la București, din Luxemburg, iar de mâine după-amiază este la antrenamentele formației la Săftica.

Poate juca la Botoșani

Africanul nu a evoluat în amicalul de azi cu Sporting Pitești, dar ar putea fi luat în calcul și pentru etapa cu Botoșani, el făcând pregătiri în toată această perioadă cu Dunkerque (penultimul loc din Ligue 2).

”De-abia aștept să-l văd la antrenamente”, a spus azi Stoican.

Născut în Benin, Desire Segbe Azankpo, noul jucător al lui Dinamo, este prieten la cataramă cu Sadio Mane, superstarul lui Liverpool, cel mai bun fotbalist al Africii în 2019.

Cei doi au crescut împreună la academia de fotbal Generation Foot, în Dakar (Senegal), apoi au trecut la Metz în Franța.

Prieten cu Mane

”Ne-am potrivit imediat. A fost foarte protector cu mine în Franța. Când am ajuns acolo, nu am înțeles limbajul și mentalitățile.

Sadio m-a ajutat cu toate, pe teren și în afara lui. S-a întâmplat firesc. Am fost împreună tot timpul, chiar și în autobuz”, a povestit Desire pentru France Football.

”Am continuat să ne sprijinim unul pe altul de la distanță. Eram foarte atașați unul de celălalt și încă suntem. Când aveam timp liber și se putea, m-am dus să-l văd în Anglia. Același lucru este valabil și pentru el.

Sunt cel mai dificil adversar al lui la fotbal. Poate pierde în fața tuturor, dar nu suportă să piardă cu mine. Când ne jucăm, e foc!”, a mai spus internaționalul din Benin.

Șapte echipe a adunat Azankpo în carieră: Metz, Jeunesse Esch, Pagny, Le Puy Foot, Epinal, Oldham Athletic și Dunkerque.

Citește și

George Simion, despre situația de a fi mazilit din AUR: ”Poate-i dau eu afară”