Ultimul golgeter al Ligii 1 a plecat în Rusia, la un antrenor ce-a lucrat cu Ropotan și cu Anton!

Gabi Iancu (26 de ani), golgheterul Ligii 1 în sezonul 2019/2020, tocmai s-a despărțit de Viitorul lui Gică Hagi. Atacantul care a cochetat și cu prima reprezentativă a ajuns la un acord și a semnat cu Akhmat Grozny, echipa de pe locul 10 în Rusia.

Fotbalistul a trecut cu bine vizita medicală și a semnat cu formația din Rusia pe 4 ani și jumătate. Akhmat Grozny devine astfel a treia echipă din străinătate pentru care Iancu evoluează, după Karabukspor din Turcia și Termalica din Polonia. Gabi a marcat 18 goluri ediția trecută, în 28 de meciuri. În acest sezon, are 4 goluri în 10 meciuri.

Viitorul va primi 500.000 de euro, potrivit digisport.ro. Impresarul Traian Gherghișan, care a intermediat transferul, a oferit o reacție pe acest subiect pentru sursa citată: „Suntem bucuroşi că lucrurile au decurs bine, iar Gabi a semnat. Este un club puternic, dintr-un fotbal foarte puternic şi nu o spun doar pentru că sunt implicat în transfer. A fost dorit foarte mult de antrenorul principal care speră să ajute ofensiva.

Apărarea lui Akhmat se situează în primele trei din Rusia. Antrenorul a mai lucrat cu Ropotan şi cu Paul Anton, deci cunoaşte fotbalistul român”. La Groznîi, care a cucerit Cupa Rusiei în 2004, au mai jucat și alți români, Florentin Petre, Daniel Pancu, Gabi Torje, Gicu Grozav sau Andrei Mărgăritescu.

Citește și

Alex Maxim la o superputere a Turciei, anunțul zilei: ”Doi la schimb cu el”

No Comments Yet

Comments are closed