Ultimul căpitan victorios de la Dinamo în derby-ul cu FCSB: ”Eu așa zic”

Dinamo – FCSB este capul de afiș al etapei #17 din Liga 1, Derby de România fiind programat diseară, de la ora 20:30, pe Arena Națională. Roș-albii sunt într-o situație dezastruoasă în clasament, penultima poziție, în timp ce rivala este lidera primului eșalon.

Dinamoviștii au speranțe mari în ceea ce privește o remontada diseară, mai ales că, în ciuda prognozei temperaturii și a vremii, se bazează pe cel puțin 20.000 de ”câini” în tribunele celui mai mare stadion al țării.

Ante Puljic, pronostic îndrăzneț: ”Cred că Dinamo poate învinge cu 2-1”

Ultimul căpitan al ”câinilor” care a cunoscut gustul succesului într-un Derby de România este Ante Puljic. Ajuns la 36 de ani, croatul a însemnat ceva în istoria recentă a clubului.

A fost în tricoul alb-roșu în două perioade. Într-una a contribuit la ascensiunea echipei până în finala Cupei României, pierdută în 2016 la penalty-uri în dauna celor de la CFR Cluj. Atunci a marcat un gol esențial împotriva celor de la FCSB în semifinale.

”Va fi un meci foarte greu pentru Dinamo, în acest moment. Mult mai greu decât pentru adversari. Dar este un Derby și orice este posibil. Nu aș spune că Dinamo pornește cu șansa a doua. Eu cred că Dinamo poate învinge cu 2-1.

91 de meciuri a adunat Puljic în tricoul ”câinilor”, marcând 4 goluri și având un assist

Chiar nu contează, sau nu contează atât de mult pozițiile din clasament, la un derby. Și oricum întotdeauna voi gândi ca să fie bine pentru Dinamo în orice confruntare din România.

”Câinii” mi-au rămas la suflet. Sper din tot sufletul să-și revină și să nu facă un sezon slab. Ar avea nevoie de un declic, de moral, iar acestea s-ar putea obține printr-o victorie cu FCSB.

Clar, mi-a aduc aminte de vuietul tribunei de când am marcat cu rivala, de atmosfera incredibilă de la derby-uri. Sunt mândru că am jucat la Dinamo București”, a declarat Puljic într-un interviu pentru GSP.ro.

De ce l-a refuzat Ante Puljic pe Gigi Becali: ”Nu voiam să fac oameni nefericiți în rândul suporterilor dinamoviști”

Patronul FCSB, Gigi Becali, l-a dorit în două situații pe Ante Puljic în roșu și albastru, în 2016 și în 2018.

„Îl așteptam la mine acasă, așa ne înțelesesem. Apoi m-a sunat un avocat și mi-a spus că se duce la Mircea Rednic (n.red în Arabia Saudită), că îi trebuie fundaș în locul unuia accidentat. Nu am chef să mă mai gândesc la asta. Era vorba să vină un fundaș central, o mie de negocieri, dar ați văzut despre ce e vorba”, a declarat Gigi Becali la Digi Sport, în 2018.

”Prima dată când am fost în România, în ediția 2015-2016, mi-au plăcut Dinamo, România, Bucureștiul, această echipă și fanii mi-au intrat la inimă. Dinamo este cel mai mare club din România pentru mine și ar trebui să fie mereu sus în clasament!.

După aventura mea la Dinamo din 2015/2016, nu cred că mai puteam juca în altă parte în România. Mai ales la clubul rival. Nu voiam să fac oameni nefericiți în rândul suporterilor dinamoviști, care mi-au plăcut mereu. Eu sunt un tip fidel”, a explicat Puljic.

Citește și

Incredibil: cum a fugit Cătălin Chereheș din țară! Ce act a folosit. Polițist anchetat, avea ”21 de ani de experiență”!