--> -->

Ultimele destăinuiri ale celei ce-a fost Draga Olteanu Matei: ar fi vrut altă meserie, nu actriță, și cum s-a plimbat cu mașina lui Ceaușescu

România a pierdut astăzi o mare artistă, Draga Olteanu Matei, care a murit la vârsta de 87 de ani pe patul de spital. Îndrăgita actriță, renumită pentru rolurile ei ”Coana Chirița” și ”Veta a lui Nea Mărin”, a avut un mare regret, pe care l-a deconspirat nu cu mult timp în urmă.

Declarațiile pe acest subiect le-a făcut în 2018. ”Mă simt nemaipomenit de bine. Am impresia că sunt în rai. O să-mi fie dor întotdeauna de Bucureşti. Căci acolo sunt rădăcinile mele, este satul meu natal, dar vreau să-l păstrez în suflet aşa cum l-am avut întotdeauna: frumos, cald, ca un sat natal. Aşa rămâne Bucureştiul pentru mine.

Altminteri, sunt foarte fericită că am venit la Piatra Neamţ. L-am descoperit în 1958, când am venit într-un turneu cu ”Reţeta Fericirii”. Şi când am văzut casa în care a locuit soţul meu, m-am îndrăgostit”, a spus iubita artistă cu ocazia împlinirii a 85 de ani, pentru okmagazine.ro.

Cât despre meseria ce-a a făcut-o celebră, Draga Olteanu Matei a avut o confesiune. ”N-am simţit să mă fac actriţă. M-am pomenit făcând asta. Am vrut să mă fac dansatoare, mama nu m-a lăsat. Nu a fost de acord, pentru că voia să-mi termin liceul, să dau la facultate. Am intrat în teatru în 1956, înainte de asta am făcut mult teatru de amatori, ca elevă”, și-a amintit marea actriţă, pentru TVR.

Povestind despre o întâmplare inedită din cariera sa, Draga Olteanu Matei a dezvăluit că a avut privilegiul de a se plimba cu maşina lui Ceauşescu, pe care, însă, nu-l cunoştea, întâlnindu-l, în cadru formal, de două ori. ”M-am plimbat cu însuşi maşina lui Ceauşescu, eram la Turnu Severin, cu spectacole de divertisment. Şi, la un moment dat, ne-au dus pe şantier, la Porţile de Fier 2, unde lucrau deţinuţi. Am recitat acolo, am stat cu ei, am băut un pahar de vin.

Şi s-a pornit o furtună straşnică, ne-am adăpostit acolo, şi când am plecat ne-au dat maşina tovarăşului Ceauşescu, care trebuia să se ducă a doua zi să-l ia pe el de nu ştiu unde. Şi i-am zis şoferului <<Îţi dai seama cine sunt eu dacă merg cu maşina lui Ceauşescu?>>”, a povestit Draga Olteanu Matei.

Citește și

Cel mai frumos egal! România Under-21 a ajuns la Europene