ULTIMA ORĂ Teste PCR ca să intri în Bulgaria

Veste proastă pentru românii care vor să călătorească în următoarea perioadă în Bulgaria. Din cauza noii tulpini de coronavirus, confirmată deja la 8 oameni în țara vecină, se instituie teste PCR pentru intrarea în Bulgaria.

”Bulgaria se află în prezent într-o situație foarte bună. poziție: datorită măsurilor preventive stricte, morbiditatea pe 14 zile este mai mică de 100 la 100.000, iar Bulgaria este acum una dintre cele patru țări europene din afara așa-numitei „zone roșii”. Ceea ce este îngrijorător, totuși, este răspândirea noii tulpini de coronavirus, deoarece a fost deja detectată și în Bulgaria .

Ministrul Sănătății, prof. Kostadin Angelov, a declarat că astăzi va fi emis un ordin pentru testele PCR obligatorii la intrarea în Bulgaria pentru toți cetățenii care provin din țări terțe și din Uniunea Europeană. Scopul este de a intensifica securitatea bulgarilor în vederea noii versiuni a coronavirusului.

Întâlnirea a confirmat decizia de a relua învățarea personală a elevilor din clasele a V-a până la a XII-a, conform unui ordin strict definit începând cu 4 februarie. De la începutul lunii februarie vor fi redeschise sălile de sport, facilitățile sportive, cluburile de dans, precum și magazinele din marile centre comerciale.

Primul ministru Boyko Borissov a ordonat ministrului sănătății să organizeze o întâlnire cu reprezentanții restaurantelor, cafenelelor și cluburilor de noapte și să discute din nou posibile opțiuni pentru reluarea funcționării acestora.

„Să-și amintească, totuși, că în urmă cu o lună au existat oameni care au murit în ambulanțe, căutând să fie internați la spital. Nu existau paturi în spitale”, a reamintit prim-ministru, subliniind că, datorită măsurilor luate, acest lucru a fost depășit în câteva săptămâni. În cuvintele lui Borissov, dacă restaurantele reiau funcționarea acum și numărul celor infectați cu coronavirus crește din nou, vor trebui să fie închise încă o dată, iar în acest caz statul va fi mai greu să plătească pentru sprijinul lor, deoarece notificările pentru acest lucru va fi în continuare necesar.

Comentând cu privire la punerea în aplicare a planului de vaccinare, Angelov a raportat că peste 26.000 de persoane au fost imunizate până acum, cu 4.610 care au primit deja a doua doză de vaccin. În unele regiuni ale țării, va începe vaccinarea profesorilor. Sunt pregătite și listele celor care doresc să fie vaccinați în timpul celei de-a treia faze a planului de vaccinare.

Ministrul sănătății a mai arătat că în maxim 3-4 zile de la sosirea vaccinurilor se administrează jumătate din cantități, iar cealaltă jumătate se păstrează după 21 de zile, pentru a doua doză. „Cu aceste livrări perturbate, nu ne putem permite să riscăm sănătatea oamenilor”, a spus premierul.

Directorul executiv al Agenției Bulgară pentru Droguri, Bogdan Kirilov, a anunțat că astăzi au sosit în Bulgaria peste 14.000 de doze de vaccinuri , care vor fi imediat utilizate, iar începând cu săptămâna viitoare livrările vor fi săptămânale. Se așteaptă, de asemenea, decizia Agenției Europene pentru Medicamente pentru cel de-al treilea vaccin.

Kirilov a raportat, de asemenea, că există suficiente provizii de Remdesivir, precum și de oxigen medical.

La rândul lor, șeful Cartierului General Operațional Național și Directorul Academiei Medicale Militare, generalul Ventsislav Mutafchiiski și directorul spitalului de urgență „Pirogov”, Asen Baltov, au anunțat că numărul pacienților spitalizați și a celor aflați în terapie intensivă este în scădere în aceste medicamente. instituții.

Directorul Centrului Național pentru Boli Infecțioase și Parazitare și un membru al NOH Todor Kantardzhiev a menționat că nu există dovezi medicale că boala cauzată de noua variantă a coronavirusului are o evoluție mai severă, dar este cu siguranță mai contagioasă.

Amintim că săptămâna trecută, restauratorii au spus că au stabilit un termen până la sfârșitul săptămânii pentru o decizie în favoarea lor. Ei insistă să se deschidă de la 1 februarie, altfel sunt pregătiți pentru proteste.

Ministrul Sănătății, Kostadin Angelov, nu a fost înclinat să fie de acord cu cerințele pentru deschiderea restaurantelor și a spus că, dacă oamenii merg deloc la restaurante, trebuie să fie în viață. Prim-ministrul Borissov a precizat anterior că, chiar dacă există o relaxare a măsurilor de la 1 februarie, este cu condiția să existe o nouă înăsprire în orice moment.

Din cauza refuzului guvernului, restauratorii au planificat să organizeze o discotecă de protest în fața Consiliului de Miniștri pe 27 ianuarie.

Ieri, reprezentanții întreprinderilor nelucrătoare au cerut demisia ministrului muncii și politicii sociale Denitsa Sacheva din cauza măsurilor anti-epidemice”, se arată pe site-ul Novinite.com.

Citește și

Diana Șoșoacă despre școli: ”Dacă mai apare câte o tulpină la 6 luni, revenim la cursuri peste 20 de ani? Hai la mall!”