ULTIMA ORĂ Ministrul Finanțelor, anunț îngrijorător: ”Va trebui să luăm câteva decizii importante”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a vorbit luni seară la Digi 24 despre ce înseamnă că Guvernul are în vederea amânarea pentru 2021 a unor cheltuieli importante cu ”impact major” și a vorbit și despre creșterea pensiilor.

”Păi ne vom uita în primul rând dacă există cheltuieli neesențiale la care putem să renunțăm. Dar ne uităm și la capitole importante din buget unde putem să amânăm o parte din cheltuieli pentru anul viitor. Nu există restructurare în aparatul bugetar. În acest moment la cheltuielile de personal nu ne uităm.

Cu siguranță nu vom introduce taxe.

Trebuie să ne împrumutăm.

Lucrăm la un pachet de relansare economică pentru a doua parte a anului. Acum îl punem la punct și în funcție de cum reacționează economia. O injecție de investiții în economie, dar să vedem unde să facem asta”, a explicat Cîțu.

Ministrul Finanțelor a mai fost întrebat:

-Se taie sporuri?

Aici deja funcționează, la telemuncă deja nu beneficiază de sporul de antenă. La Finanțe și ANAF au implementat deja.

-Sigur nu vor fi tăieri de venituri și salarii?

În acest moment nu ne uităm la așa ceva. Dar ne uităm într-adevăr la întreg anul 2020 și unele cheltuieli cu impact major unde putem face economii sau amâna pentru anul viitor.

-Creșterea pensiilor cu 40%, realist de mai poate aplica?

Când am început anul am alocat banii în buget și am spus mereu că depinde de execuția bugetară. În acest moment execuția bugetară dacă arată foarte bine după două luni, în martie vedem deja efectele crizei și avem la rectificare o creștere semnificativă a cheltuielilor. Va trebui să luăm câteva decizii importante. Nu pot să vă spun care sunt acelea, analizele sunt în curs. Trebuie discutat cu premierul. Garanția pe care pot să o dau este că ce este acum în plată va fi plătit la timp. Vă garantez că șomajul tehnic va fi plătit la timp. Asta vă pot garanta în acest moment.

Citește și:

VIDE0 Primele tunele dezinfectante produse în România, livrate la București

No Comments Yet

Comments are closed