ULTIMA ORĂ Iohannis, declarații despre Suceava. Apel IMPORTANT pentru cadrele medicale

Klaus Iohannis a făcut astăzi, la ora 13:00, noi declarații de presă în contextul epidemiei de coronavirus de la noi din țară. Aseară s-a luat decizia de a se închide municipiul Suceava și comunele limitrofe.

”Dragi suceveni, nu suntem singuri, suntem cu toții, în gând, alături de voi, vom avea grijă ca tot ce este necesar pentru municipiul Suceava și comunele din jur să ajungă acolo. Vă rog din suflet, respectați normele de deplasare, de igienă, de distanțare socială, nu ieșiți din casă decât atunci când este necesar, nu vă dați mâna cu nimeni, nu vă îmbrățișați. Nu uitați, suntem alături de voi.

Un gând bun și o încurajare vreau să exprim acum pentru toți medicii și tot personalul medical. Voi sunteți în prima linie, noi toți românii ne uităm cu încredere la voi. Sunteți linia de apărare pentru noi. Avem încredere în voi, știu că vor veni zile și mai grele. Noi, politicienii vom face tot pentru a vă asigura materialele de protecție de care aveți nevoie.

Chiar acum am încheiat o întâlnire de lucru cu domnul Orban, domnul Tătaru, domnul Raed Arafat. Am discutat situația din Suceava, suntem conștienți de responsabilitatea noastră. Noi ne facem treaba, vreau să vă asigur. Au început să sosească de peste tot, măști, halate de protecție, alte materiale.

Autoritățile se mișcă și acestea vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale. Se va face instructajul personalului. Am cerut să se lămurească rectificarea bugetară pentru spitale. Autoritățile își fac treaba, vă rog ca fiecare să-și facă treaba așa cum se cuvine.

În finalul ședinței am discutat pe larg măsurile de protecție socială, plățile pentru șomaj tehnic, pentru șomaj, care trebuie efectuate la timp, alte măsuri care se impun în căminele pentru bătrâni. Ne vom ocupa cu precădere de categoriile mai vulnerabile și vom mai lua măsuri în zilele următoare.

Dragi români, împreună vom trece peste această perioadă grea”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și:

Călărețul din Iași uimește din nou. Gest de neegalat al tatălui a trei copii: ”Știam că sunt săraci”No Comments Yet

Comments are closed