--> -->

ULTIMA ORĂ Dinamo, amical cu contracandidata la play-off

Dinamo a învins-o pe Dumbrăvița cu scorul de 4-1 și jucătorii lui Ovidiu Burcă au liber până miercuri.

Roș-albii au adunat două luni de meciuri oficiale fără eșec în Liga 2, mai exact 7 partide la rând, patru victorii și trei remize. Ultima dată, Dinamo a fost înfrântă la Buzău, de către echipa locală, scor 1-2, pe 18 septembrie, o formație care este contracandidată la un loc în play-off.

Ultimul amical înainte de două finale de foc

Totuși, acest detaliu nu le împiedică pe cele două formații să joace un meci de verificare sâmbătă, de la ora 13:00, la Buzău, a anunțat Radio Dinamo. Ovidiu Burcă se va duela cu Adrian Mihalcea înaintea finalului sezonului regulat, unul extrem de intens. Mai ales că Dinamo, locul 8, este la 4 puncte în spatele ”grupului 25 de puncte”, reprezentat de Poli Iași, Buzău, Csikszereda și Unirea Dej.

În această seară, în ultimul meci al rundei, Oțelul Galați joacă acasă contra celor de la Minaur Baia Mare, o victorie ar duce trupa lui Dorinel Munteanu la 25 de puncte.

Oricum, indiferent de acest rezultat, elevii lui Burcă vor avea parte de un final încins de an 2022. Ultimele două partide pot fi decisive nu doar pentru acest sezon, ci și pentru istoria clubului.

Dinamo are nevoie de încă două rezultate pozitive cu Iași și Brașov, două contracandidate acerbe la play-off, chiar la promovare. Pe final de an competițional, ”câinii” au două partide extrem de dificile în deplasare, pentru ca startul lui 2023 să ofere confruntări abordabile. Meciuri acasă cu codașele Unirea Constanța și Poli Timișoara, deplasare la Șelimbăr, noua echipă a lui Claudiu Niculescu.

După meciul cu Buzău, jucătorii intră în program de pregătire pentru partida cu Iași din data de 26 noiembrie, de la ora 16:00, o adevărată finală pentru play-off.

Ce spune Burcă

”A fost un meci bun cu Dumbrăvița, am avut intersitate foarte bună. Am schimbat la pauză și a fost mult mai bine în repriza a doua. Sunt bucuros că băieții au înscris 4 goluri, veneam după câteva meciuri în care se tot spunea că nu înscriem, iar eu am spus că e nevoie de timp să înscriem mai mult.

La 2-0, am avut un moment de relaxare, care nu mi-a plăcut. Probabil că, neavând 2-0 de mult timp, s-au relaxat băieții. Va trebui să fim mult mai atenți, ne pot costa astfel de momente”, a precizat Burcă.

”Mi s-a părut că ar fi fost penalty (n.red la finalul primei părți). Jucătorii erau foarte iritați, venise pauza și dacă arbitrul nu fluieră, nu stai să te mai cerți 5 minute. Trebuia să găsim soluții, deciziile nu se mai întorc.

Încerc mereu să-i pregătesc și din acest punct de vedere. Dacă stai mult să vociferezi, pierzi meciul din mână, pierzi concentrarea. Ne așteaptă două deplasări, Poli Iași și Brașov, sunt două finale.

Avem pauza asta, în care mai putem regla lucruri, e binevenită pauza pentru noi, simt că grupul este mult mai așezat, în echipă există o ierarhie, ideile noastre tactice sunt mult mai clare, băieții știu ce au de făcut. Ca etică a muncii, suntem mai bine”, a mai punctat antrenorul.

Citește și

Postul Crăciunului 2022. Zile cu dezlegare la pește