ULTIMA ORĂ Cluburile din Liga 1 au fost informate de către LPF când va fi implementat VAR

În acest sezon, au fost multe formații din Liga 1 care s-au plâns de arbitraje și au cerut implementarea VAR. Oficialii lui Dinamo și Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, au fost cei mai vocali vizavi de apariția video-arbitrajului și în primul eșalon.

Sistemul VAR nu va fi implementat în acest sezon în Liga 1, nici măcar în fazele play-off și play-out. Tehnologia arbitrajului video ar urma să fie adoptată începând cu stagiunea următoare. Din informațiile GSP, cluburile din prima divizie au fost informate de către Liga Profesionistă de Fotbal că din ianuarie 2021 se vor derula procedurile de pregătire a operatorilor și arbitrilor. Se estimează că training-ul va dura aproximativ 6 luni.

Conform calculelor oficiale, VAR va fi implementat în Liga 1 din ediția 2021/2022. În cel mai scurt timp posibil urmează să fie semnat un acord între Ligă, Comisia Centrală a Arbitrilor și deținătorul drepturilor TV. Mai mult, conform sursei citate, vor fi și câteva amicale-test în care arbitrii vor fi ajutați din cabina VAR, tocmai pentru a se familiariza cu noul sistem.

Dan Petrescu a avut o reacție explozivă vizavi de faptul că în Liga 1 nu există VAR. ”Suntem singura țară din Europa care nu avem. Dacă la golul de la meciul de tineret pe care l-am primit aveam VAR? Dacă nu ne calificam? Am primit un penalty împotrivă care nu a fost, putea să se termine 1-0 și nu ne calificam. Vorbesc de doi ani, nu l-am văzut și nici nu cred că-l voi vedea, eu ca antrenor. Ar fi un miracol spre binele fotbalului românesc”, a reacționat antrenorul ce a câștigat ultimele trei campionate în liga internă.

Citește și

Terifiant. Radu Birlică: ”Știu regulamentul, insolvența ar însemna Liga 2!”

No Comments Yet

Comments are closed