Ultima decizie a lui Burcă la Dinamo: muncă!

În etapa de debut a eșalonului secund, joi, cu Progresul Spartac (1-0), Dinamo a continuat pe linia succeselor începută sub comanda lui Ovidiu Burcă, deși a pătimit pe final de meci.

A cântat cu galeria

Ovidiu Burcă a fost dirijor pentru elevii săi în momentul în care cu toții au cântat alături de galerie, antrenorul de 42 de ani având singurele clipe de exuberanțe atunci când a interpretat acele melodii cu fanii.

După meci, tehnicianul a evidențiat atât impactul moral al victoriei, cât și limitele pe care echipa sa le are acum.

Regim spartan

Burcă a decis un program spartan înaintea etapei inaugurale, echipa a fost în cantonament la Săftica, de duminica trecută până la meci, iar regimul cazon va continua.

Mai ales că jucătorii „câinilor” au arătat mari carențe fizice. În plus, formația va avea mult timp la dispoziție pentru a se pune la punct cu pregătirea, următoarea rundă este marți, 16 august, pe stadionul Ștefan cel Mare, cu Oțelul Galați.

”Dacă nu controlez pe termen scurt, nu va fi bine pe termen lung”

Ovidiu nu-i lasă mai moale pe jucătorii săi.

”Am decis acest stagiu centralizat pentru că trebuie să găsesc cum să îmbin toate elementele pentru a încropi o echipă. Să ne cunoaștem, să avem cât mai multe discuții, să le urmăresc tot traseul, odihnă, refacere, antrenamente, vitaminizare. Dacă nu controlez pe termen scurt, nu va fi bine pe termen lung”, a declarat deunăzi Burcă pentru GSP.

Tocmai de aceea a decis ca după refacerea de azi, vineri, din prima parte a zilei, elevii săi să aibă liber, iar sâmbătă se revine la antrenamente! Va fi un antrenament sâmbătă dimineață, la Săftica, abia apoi vor primi liber jucătorii, partea a doua a zilei și duminică.

De luni se revine la ședințele de pregătire din cantonamentul „câinilor”, clasic deja, în a doua jumătate a zilei.

”În primul rând, trebuie să stabilizez lotul. Ca să avem o echipă, în adevăratul sens al cuvântului, e nevoie de coeziune și stare de spirit. E nevoie de timp, încă descopăr capacitatea jucătorilor de a se adapta.

Cel mai bine îi voi cunoaște când va fi presiune maximă, probabil, foarte curând. Așa, poți întâlni la antrenamente jucători care sunt «zmei», dar când îi critică tribuna, atunci îi cunoști cel mai bine!”, a reacționat tehnicianul.

Citește și

Cum s-ar întoarce Lupescu la Dinamo: ”Au nenorocit”