--> -->

Ultima amenințare a Rusiei: petrolul!

Un detaliu care va afecta lumea întreagă, în condițiile în care românii observă și ei șocați cât de mult a crescut prețul la carburant, alarmant, la aproape 8 lei litrul de benzină și motorină.

De la zi la zi, prețurile sunt tot mai mari, iar acest detaliu va afecta întreaga viață, întrucât vor crește prețurile la orice.

”Consecințe catastrofale”

Preţurile la petrol ar putea trece de 300 de dolari barilul în cazul în care Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană interzic importurile de petrol din Rusia, a afirmat luni vicepremierul rus şi ministrul energiei Aleksandr Novak, relatează Reuters şi AFP.

„Este absolut clar că o respingere a petrolului rusesc ar duce la consecinţe catastrofale pentru piaţa globală”, a spus Novak, într-o declaraţie video difuzată la televiziunea de stat.

Amenințare pe față

„Creşterea preţurilor riscă să fie imprevizibilă. Ar putea ajunge la 300 de dolari per baril, dacă nu mai mult”, a adăugat oficialul rus, scrie agerpres.ro.

În contextul agravării războiului din Ucraina, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus că Washingtonul şi aliaţii europeni discută un posibil embargou asupra importurilor de petrol rusesc, în ideea de a înăspri sancţiunile economice impuse Moscovei.

Cu toate acestea, europenii sunt mai prudenţi deoarece unele state din regiune, cum este Germania, depind foarte mult de petrolul şi gazele naturale ruseşti.

Citește și

Ciolacu: “Avem un an să ne pregătim”