--> -->

Uhrin nu dă înapoi, vrea până la ultimul cent. Cât va primi de la Dinamo

Dusan Uhrin jr (55 de ani), antrenorul adus de DDB să salveze Dinamo de la retrogradare, fără succes însă, va primi doar unul din cele două salarii restante pretinse.

Zăvăleanu: nu merită salariul pe iunie

Cehul a solicitat 12.800 de euro pentru lunile mai și iunie 2022, dar va primi doar 6.400 de euro. Datoria nu este înscrisă la masa credală, pentru că este născută după deschiderea procedurii de insolvență, iar clubul este obligat să o achite în regim de urgență.

Administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, i-a explicat judecătorului sindic că Dusan Uhrin nu merită și salariul pentru luna iunie, deoarece nu s-a mai prezentat la echipă începând cu data de 30 mai 2022.

De altfel, GSP a scris că tehnicianul a plecat în Cehia a doua zi după ce Dinamo a retrogradat în Liga 2, în urma barajului cu U Cluj (0-2 tur, 1-1 retur).

Contract reziliat pe motive disciplinare

Potrivit lui Zăvăleanu, colaborarea dintre Dinamo și Uhrin a încetat la 1 iunie 2022 din motive disciplinare.

Dinamo a justificat astfel decizia: „La data de 01.06.2022 între Dinamo 1948 SA și dl. Dusan Uhrin, a fost încheiată Decizia de încetare nr. 306/01.06.2022 a Contractului de activitate sportivă nr. 492/11.03.2022, ca urmare a neprezentării la activitățile echipei Dinamo I începând cu data de 30.05.2022.

În acest sens, a fost încheiat referatul privind constatarea săvârșirii unei abateri disciplinare de către domnul Sabin Ghiță, angajat în funcția de Team Manager în cadrul SC Dinamo 1948 SA.

Conform prevederilor Deciziei de încetare nr. 306/01.06.2022, începând cu data de 01.06.2022 a încetat Contractul de activitate sportivă nr. 492/11.03.2022 al domnului Uhrin Dusan, conform prevederilor Art. 8.2., punct „D” din Contractul de activitate sportivă”.

Iată ce prevede punctul „D” de la Art. 8.2. din Contract invocat de Dinamo, conform GSP.

”În cazul în care antrenorul este în imposibilitatea de a fi prezent la antrenamentele primei echipe de fotbal a SC Dinamo 1948 SA, indiferent de motiv, avem în vedere culpa părții sau lipsa acestuia, SC Dinamo 1948 SA este îndreptățită să rezilieze prezentul contract de îndată și fără nicio notificare.

Într-o atare situație Dinamo va avea obligația de a plăti drepturile financiare la zi, iar antrenorul nu va avea dreptul să solicite nicio despăgubire. Pentru claritate, prezenta situație nu are în vedere imposibilitatea antrenorului de a presta activitate din cauza unor motive de natură medicală, certificate ca atare, sau personală, ce fac justificată absența antrenorului

Dusan Uhrin jr. a devenit foarte îndrăgit de fanii dinamoviștii după ce în 2021 a salvat Dinamo de la retrogradare și a plecat apoi fără să aibă pretenții financiare. Fanii DDB l-au purtat pe brațe.

Dinamo trebuie să achite urgent datorii de 60.000 de euro

Nu doar Dusan Uhrin jr. presează Dinamo să-i plătească restanțele salariale.

Administratorul judiciar a transmis instanței că mai sunt și alții care au bani de recuperat de la gruparea din Ștefan cel Mare.

Pe lista cu ultimele cereri de plată acceptate se mai află fostul antrenor Mircea Rednic și fotbaliștii Mirko Ivanovski, Andreas Mihaiu sau Cătălin Carp, care au părăsit Dinamo după retrogradarea în Liga 2. Precum și firma de transport Tarsin și Primăria Municipiului București, care reclamă contravaloarea facturilor restante.

Numai de pe această listă scurtă, Dinamo trebuie să plătească urgent aproximativ 60.000 de euro, deoarece sunt considerate datorii curente.

Citește și

Ce spune Florin Călinescu despre filmele românești ”Tembuilding” sau ”Taximetriști”