--> -->

Uhrin nervos: ”Nici Lucescu nu vorbește rusă”

Dinamo mai are două etape de disputat din play-out, cu Botoșani și cu UTA, primul în nordul Moldovei mâine seară. Apoi, barajul cu locul 3 din Liga 2, pe 22 și 29 mai.

În ultima perioadă, antrenorul Dusan Uhrin a fost criticat de diverși oameni din fotbalul românesc. Fie din cauza rezultatelor, fie din cauză că nu vorbește limba română la interviuri.

”Dacă aș vorbi română, nu ați înțelege”

Dusan este la al 3-lea mandat la „câini”, a mai antrenat în trecut Poli Timișoara, CFR Cluj și Gaz Metan. El poate vorbi limba română în particular, o înțelege, dar nu a făcut-o niciodată în public.

„Dacă aș începe să vorbesc română, atunci sigur nu m-ați înțelege. Ceha nu e limbă latină, de aceea mi-e mai greu. Nu l-am auzit niciodată pe Mircea Lucescu vorbind rusă! Nu l-am auzit. Probabil, și lui îi este greu, deși a stat mai mult în acea zonă. Așa, și eu vorbesc un pic germana, nu engleza. Nu vorbesc română, nu m-ați înțelege. Nu pricep de ce alții sunt concentrați pe acest detaliu, eu nu sunt focusat pe munca lor!”, a replicat dinamovistul.

”Nu respecți echipa”

Ce a spus Vasile Miriuță, fost jucător și antrenor al roș-albilor?

”Eu am mai spus lucrul ăsta. (n.r – Dusan Uhrin) A antrenat șase ani în România și tu dai interviu în limba engleză. Înseamnă că nu mă respecți, hai să spunem lucrurilor pe nume.

Nu respecți echipa, nu respecți țara dacă tu în șase ani nu vrei să vorbești românește. Eu, după șase ani, vreau să aud un antrenor că dă un interviu în limba română.

Asta e părerea mea, poate să mă atace oricine și rămân la părerea mea personală”, a zis Miriuță, la Pro Arena.

Citește și

Valentina Borcea, adevărul despre relația cu Cristi Borcea