Uhrin este istorie: ”Sunt mulți dinamoviști”

Dusan Uhrin a plecat încă de luni în Cehia. Și-a încheiat al treilea mandat, are și partea lui de vină în retrogradarea echipei, nu a produs niciun reviriment pentru Dinamo, care a intrat în colaps în dubla de la baraj.

Răzvan Zăvăleanu se îndoiește că Dusan Uhrin va continua alături de Dinamo în Liga 2. Administratorul judiciar spune că înțelegerea cu Uhrin a fost doar pentru Liga 1, iar odată cu retrogradarea, viitorul antrenorului ceh este incert.

Încearcă să plătească salariile

”La 60 de zile trebuie achitate datoriile. Sper ca până la 15 iunie să avem bani pentru salarii. Am speranțe că vom avea bani. Nu cred că vor fi probleme să strângem bani pentru datoriile pe luna precedentă, luna aprilie. Facem eforturi să le fie plătite salariile. Vom primi bani de la aceleași persoane care au ajutat echipa, plus de la alte persoane care și-au manifestat disponibilitatea de a ajuta.

Până acum au fost bani pe care i-am primit pur și simplu care au venit ca publicitate. Nu aș refuza nici ideea unui împrumut, dacă acesta va fi pe un termen mai lung. Nu e o intenție să devină acesta un mod de operare. Poziția echipei într-o anumită ligă nu influența în mod decisiv posibilitatea de reorganizare. Plecăm la drum cu 1 milion de euro mai puțin, dar și dacă încasam banii aceștia, trebuia să aducem mai mulți bani pentru a plăti datoriile. Asta se poate face doar prin intermediul unui finanțator puternic”, a declarat Zăvăleanu la DigiSport.

”Nu știu dacă ne permitem un antrenor străin”

Uhrin s-a dus pe drumul lui.

”Administratorul special numește antrenorul. Deocamdată, acesta este Iuliu Mureșan. El nu vrea să mai rămână. Am declanșat discuții cu acționarii să vedem spre cine se vor îndrepta. Eu văd o linie de urmat. Trebuie să găsim un finanțator, care alături de acționari să numească un președinte. Președintele să numească un antrenor care să alcătuiască lotul. Mi-e teamă că aceste lucruri nu se pot întâmpla foarte repede toate. Trebuie să vedem cum gestionăm.

Toată lumea s-a concentrat pe baraj. Urma să vedem după baraj. Legătura cu Uhrin a fost pentru Liga 1. Nu știu dacă Dinamo își permite un antrenor străin în Liga 2. Pe lista dinamoviștilor, sunt mulți antrenori de succes care pot face față acestei provocări. Dușan a plecat acasă. Urmează să ne întâlnim și să vedem ce intenții sunt”, a declarat Răzvan Zăvăleanu la Fotbal Club.

Citește și

Diana Șoșoacă s-a înscris în partidul unui fabricant de gemuri și dulcețuri