--> -->

Uhrin a luat decizia: pe cine se bazează duminică

Dusan Uhrin, antrenorul lui Dinamo, este decis să-l titularizeze și duminică pe goalkeeperul Mihai Eșanu, cel care a gafat la primul gol marcat de U Cluj în meciul tur (0-2).

Ulterior, fotbalistul a avut o intervenție foarte bună unu la unu cu Alexandru Boiciuc, după care n-a mai avut ce face la reușita aceluiași atacant advers.

A comis-o în start

Mihai Eșanu (23 de ani) rămâne favoritul lui Dusan Uhrin jr. pentru postul de portar și la returul barajului de menținere/promovare în Liga 1, cu U Cluj.

Din informațiile GSP, Eșanu nu va fi scos dintre buturi, deși coșmarul alb-roșiilor din prima manșă, pierdută sâmbăta trecută, scor 0-2, în Transilvania, a pornit de la gafa uluitoare pe care gardianul a comis-o în minutul 14, la 0-0.

Într-un moment în care Dinamo dădea impresia că deține controlul jocului, Eșanu a ieșit hazardat din careu să respingă o minge pe care o urmăreau Dragoș Tescan și Gabriel Moura.

Ajuns la 20 de metri de poartă, goalkeeperul dinamovist a intrat violent în atacantul lui U Cluj. Mingea a sărit cu noroc la Remacle, iar belgianul a avansat și a înscris în poarta goală, pentru 1-0. Eșanu și-a mai spălat din păcate, în repriza secundă, când l-a blocat pe Boiciuc, scăpat singur spre poartă.

Dinamo, îngropată de portari

Dinamo a ajuns în pragul primei retrogradări din istorie nu doar din cauza gafelor comise de Eșanu, care este în topul Ligii 1 la acest capitol. Și ceilalți trei portari care au fost rulați în acest sezon au pe conștiință goluri parabile. Absent de la meciul tur, de la Cluj-Napoca, din cauza unei răceli, Figueiredo (31 de ani) a revenit la antrenamente și va fi în lotul pentru confruntarea istorică.

Numai că nici portarul portughez, adus de Iuliu Mureșan, nu s-a dovedit mai sigur. În cele 10 meciuri între buturile lui Dinamo, Figueiredo este creditat de InStat cu șase erori soldate cu goluri primite: câte una în meciurile cu Rapid (1-3), FCSB (0-3), CSU Craiova (0-1) și trei cu FC Botoșani (0-4).

Dinamo a mai pierdut puncte prețioase și pe mâna lui Thomas Chesneau, transferat de la Concordia Chiajna, în iarnă, la sugestia lui Florin Prunea. În cele două apariții, francezul a încasat opt goluri, dintre care două de Cascadorii râsului, în înfrângerea istorică, 1-6, cu U Craiova, în Ștefan cel Mare.

Uhrin s-a bazat pe Eșanu și anul trecut

Dusan Uhrin i-a salvat de la retrogradare pe dinamoviști în ediția 2020/2021. Fără baraj, data trecută. Printre jucătorii pe care cehul s-a bazat în sezonul precedent s-a numărat și Mihai Eșanu, care era eligibil U21 la acel moment.

Portarul „câinilor” a bifat atunci 6 meciuri în play-out, integralist în toate, 5 victorii și o remiză, fiind unul dintre fotbaliștii esențiali, care au contribuit la îndeplinirea obiectivului, salvarea de la retrogradare. Eșanu a adunat 23 de meciuri în ediția precedentă, afirmându-se după plecarea spaniolilor Mejias și Rene, aduși de managementul lui Cortacero.

Citește și

U Cluj știe cum o așteaptă ”câinii”: ”Infernul”