Uhrin a găsit liderul apărării la Dinamo

Dinamo – FCU Craiova se joacă vineri, de la ora 20:30, un meci extrem de important pentru ”câinii roșii”, care încă visează să scape de la retrogradare fără a ajunge la baraj.

Stoperul francez Baptiste Aloe a devenit titular cert în defensiva lui Dusan Uhrin. Baptiste ar putea face pereche tot cu Carp în meciul de vineri cu FCU Craiova, chiar dacă Patriche și Jovanovici revin în calculele echipei.

Dusan Uhrin a renăscut speranțele dinamoviștilor că pot lupta pentru a se salva chiar direct de la retrogradare. În al treilea an la rând în subsolul clasamentului, trăgând din greu ca să continue în Liga 1, ”câinii” au prins tupeu după victoria în deplasare cu Chindia (2-0).

Revin pacienții în lotul lui Dinamo

Cehul este recunoscut nu doar pentru pregătirea spartană, dar și prin faptul că este fidel formulelor cu care câștigă.

Printre obiectivele principale care să ajute în lupta pentru evitarea retrogradării, Uhrin și-a propus să repare una dintre cele mai slabe apărări din Liga 1. Când a preluat el Dinamo, era cea mai slabă defensivă.

În această săptămână, doi fundași centrali, Jovanovici (32 de ani) și Patriche (35 de ani), se vor putea antrena normal alături de coechipieri. Și ei, și Răuță (29 de ani), la fel revenit la pregătiri, vor putea fi luați în calcul pentru etapa de vineri cu FCU Craiova. Un alt duel de „totul sau nimic” în play-out.

Totuși, Uhrin nu este convins că va schimba formula câștigătoare din centrul defensivei, Aloe (27 de ani) – Carp (28 de ani).

Chiar dacă moldoveanul, reprofilat din mijlocaș central, a fost la primul meci al sezonului pe acest post, Dusan fiind forțat de împrejurări. Antrenorul îi mai avea la dispoziție vineri pe Rici Grigore (22) și Ehmann (21), dar preferă să se bazeze pe fotbaliști cu experiență.

Baptiste Aloe e piesă fixă

Francezul care a început atât de prost sezonul – eliminare la debut, cu CSU Craiova (1-6) – a devenit om important pentru Uhrin. Baptiste Aloe a fost integralist în toate cele trei partide sub comanda cehului. A jucat fie cu Ehmann (Rapid, 1-3), fie cu Jovanovici și cu Patriche (Sepsi, 0-0), fie cu Carp (Chindia, 2-0).

Fost jucător la Olympique Marseille, Valenciennes și Arouca, Aloe a bifat cu târgoviștenii al 3-lea index InStat al învingătorilor, 237, după liderii meciului, portarul Eșanu (245) și atacantul Morar (239), autorul unui gol spectaculos. Carp a avut 183, de exemplu.

Și-a restartat cariera la Dinamo

Aloe a fost considerat, la un moment dat, unul dintre cei mai promițători fundași centrali ai Franței. A bifat meciuri pentru naționalele U19 și U21 ale țării sale, iar la 20 de ani strângea 14 meciuri pentru Olimpique Marseille în Ligue 1, reușind să și marcheze un gol.

Au urmat trei sezoane cu împrumuturi la Valenciennes, în Ligue 2, iar cariera sa a luat-o pe o pantă ascendentă. În 2020, a ajuns la Beerschot, în Belgia. După alte zece luni, pleca în Portugalia, la Arouca, unde a strâns doar 7 meciuri.

A rămas liber de contract vara trecută, strânsese doar 11 meciuri oficiale în ultimii doi ani și jumătate! A semnat cu Dinamo doar după ce a trecut probele sub comanda lui Flavius Stoican.

Citește și

Rusia extinde conflictul la nivel mondial: amenință!