--> -->

Ucraina vrea o confruntare Zelenski – Putin

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că Ucraina doreşte discuţii directe între preşedintele Volodimir Zelenski şi omologul său rus, Vladimir Putin, acum când s-a intrat în a 13-a zi de război.

Kievul ştie că Putin este persoana care ia deciziile, a transmis Reuters, de aceea vrea o confruntare directă.

”Președintele nostru nu se sperie de nimic”

„Ne dorim de multă vreme o conversaţie directă între preşedintele Ucrainei şi Vladimir Putin, pentru că înţelegem cu toţii că el este cel care ia deciziile finale, mai ales acum”, a spus Kuleba într-o emisiune de televiziune în direct.

„Preşedintele nostru nu se sperie de nimic, inclusiv de o întâlnire directă cu Putin”, a adăugat Kuleba, scrie agerpres.ro.

„Dacă nici Putin nu se sperie, atunci să vină la întâlnire, să se aşeze şi să vorbească”, a adăugat şeful diplomaţiei ucrainene.

Putin susține: doar militari profesioniști

La rândul său, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că rușii nu vor fi forțați să lupte în Ucraina și că vor fi folosiți doar militarii profesioniști.

”Subliniez că soldații recruți nu participă la ostilități și nu vor participa la ele. Și nu va fi nicio chemare suplimentară a rezerviștilor”, a spus președintele rus într-un mesaj televizat pentru a marca Ziua Internațională a Femeii.

Rusia a anunţat, luni seară, instituirea unei încetări locale a focului în mai multe oraşe ucrainene, marţi, de la ora 07.00 GMT (ora 10.00 – ora Moscovei), pentru a permite evacuarea civililor prin coridoarele umanitare, relatează lalibre.be.

”Coridoare” care ar duce spre Rusia și Belarus, acuză ucrainenii.

Citește și

Ultima amenințare a Rusiei: petrolul!