”U” Cluj en fanfare, dar cu mari emoții

În aproape două luni, ”U” Cluj a învins de două ori Concordia Chiajna pe Cluj Arena, înscriind 7 goluri și primind unul.

A fost 4-0 în sezonul regular și 3-1 în play-off. Diferența se vede și în clasament, unde echipa lui Erik Lincar are 51 de puncte, în timp ce a lui Ianis Zicu are 40 de puncte.

În acest moment, U Cluj ocupă locul 3, ar evolua la baraj contra lui Dinamo, dar are acasă meciurile decisive cu Petrolul și cu Hermannstadt. ”Șepcile roșii” sunt la 1 punct de sibieni și la 6 de ploieșteni.

Treziți de golul adversarului

Concordia a marcat prima pe Cluj Arena, după o recuperare a lui Voicu și un șut superb de la vreo 25 de metri central.

A fost reușita care a trezit din amorțire Universitatea. Jucătorii echipei clujene s-au aruncat în atac, iar Ely Fernandes (29) a trimis cu capul în bară, în timp ce Romario Pires a șutat modest și mingea a fost deviată pe lângă țintă.

Un șut de la circa 35 de metri al lui Denis Ispas avea să îngroape speranțele ilfovenilor. Aldescu (32) a gafat incredibil la mingea simplă de respins, deviind-o în propria poartă.

Reușita a dat și mai mult curaj Universității și a produs nesiguranță pentru Concordia. Romeo a interceptat o minge la mijlocul terenului și a trimis-o în față, Valentin Alexandru a alergat după ea, însă și-a dat seamă că era în offside, s-a oprit, așa cum au făcut-o și jucătorii ilfoveni, iar Roberto Romeo a urmărit mingea și l-a învins pe Aldescu, nemișcat și el pe centrul porții.

Repriza secundă a început cu o schimbare în atacul Universității, cu Boiciuc în locul lui Alexandru, dar și cu un gol marcat rapid. L-a reușit chiar Alexandru Boiciuc (48), după ce Paul Pîrvulescu a avut un șut-centrare în forță din stânga.

Cum stă treaba în clasament

La 3-1, ”U” Cluj n-a mai fost interesată să înscrie, ci doar să securizeze, iar Concordia și-a arătat neputința. Faze notabile au fost doar schimbările făcute de cei doi antrenori. Nici cu Llullaku, Batin și Neluț Roșu pe teren Concordia n-a contat în atac, dintre cei trei, doar Batin (80) irosind o situație bună din careul mic, însă trimișând pe lângă.

Cu 51 de puncte, ”U” Cluj se apropie din nou la un punct de FC Hermannstadt (52 puncte, locul 2) și la șase de liderul Petrolul. În schimb, Concordia, cu 40 de puncte, nu depășește nici de această dată Steaua (locul 4, 42 puncte).

Echipele

UNIVERSITATEA CLUJ – CONCORDIA CHIAJNA 3-1

Denis Ispas 32′, Roberto Romeo 35′, Alexandru Boiciuc 48′ / Adrian Voicu 27′

”U” Cluj: Gorcea – Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, P. Pîrvulescu (Dobrescu 79′) – Hofman (M. Ciobanu 69′), Balgiu (I. Filip 69′), Romario Pires (cpt.), Ely Fernandes – Haită (Remacle 61′) – Val. Alexandru (Boiciuc 46′)
Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Ribeiro, Tescan, Gugu
Antrenor: Erik Lincar

Concordia Chiajna: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt.), Cherecheș – D. Codrea, L. Ion (Llullaku 54′) – Nic. Pîrvulescu (N. Roșu 54′), Matiș (Dușmanu 67′), Ad. Voicu (Sokovic 76′) – Plazonja (Batin 54′)
Rezerve neutilizate: Silveanu – Ct. Alexe, Bg. Barbu, N. Popescu
Antrenor: Ianis Zicu

Citește și

Alertă cu bombă la barul lui Bobiță din Las Fierbinți