Turiștii se tem și acuză noile măsuri impuse de greci. Dar sunt și vești pozitive

Data de 1 iulie va aduce reguli noi impuse de Grecia pentru turiști. Printre ele și completarea, cu două zile înainte de sosire, a unui formular online. Fiecare turist primește un cod unic de identificare. În funcție de acesta, la sosirea în Grecia, turiștii vor fi direcționați către o zonă suplimentară de verificare sau vor putea continua călătoria.

În ceea ce-i privește pe oamenii ce vor fi fi testați pentru COVID-19, aceștia sunt obligați să rămână 24 de ore la adresa de destinație, până la sosirea rezultatelor. Nu doar turiștii, dar și presa din Occident și-au manifestat nemulțumirea, considerând că procedura este greoaie și descurajează o eventuală vacanță în vechea Eladă. Plus că o eventuală carantinare a turiștilor îi va determina pe mulți să ocolească una dintre cele mai căutat destinații de vacanță din Europa pe timpul verii.

Românii, cel puțin, sunt temători de testarea aleatorie în privința testelor coronavirus. ”Ideea este de a verifica, mai ales că Grecia este acum una dintre cele mai sigure din Europa, 10-12 cazuri pe zi, în condițiile în care în România s-a ajuns și la 300. Cei ghinioniști care vor fi testați pozitiv vor fi preluați de autoritățile elene și vor fi tratați. Formularul e bine să fie trimis online, pentru a câștiga timp la vamă. De pe 1 iulie va crește fluxul de turiști ceea ce va îngreuna accesul în Grecia, se va sta ore întregi la vamă”, a declarat Alin Burcea, proprietarul unei agenții de turism, pentru Digi 24.

Un turist român a spus că se pierde mult timp la vamă, cel puțin două ore, fiindcă mulți nu au formularul pregătit. Este bine să-l completați de acasă. ”La tavernă toți au măști, dezinfectant la fiecare masă, totul este conform regulilor. Dar și prețurile sunt mai mari decât în alți ani, 10-15 la sută în plus”, a dezvăluit un român din Grecia.

Citește și

Fanii au cerut, conducerea s-a supus! Cine a prelungit cu Dinamo

No Comments Yet

Comments are closed