Turist salvat de un ciclist profesionist

Uneori, să rămâi în viață depinde de noroc, pur și simplu. De acest lucru s-a convins un turist mușcat de viperă pe creasta Piatra Craiului. Norocul acestui s-a numit Vlad Dobre, campion național la ciclism, care s-a aflat întâmplător în zonă și l-a salvat.

Cum s-a întâmplat totul? Turistul facea un traseu pe munte și, la un moment dat, a fost atacat de o viperă. Total surprinzător, pentru că nu este un lucru obișnuit ca de sub stratul de zăpadă să iasă un șarpe. A urmat un apel rapid la 112. Cei de la Salvamont au povestit apoi ce s-a întâmplat și cum a ajuns turistul la spital.

„Pentru acțiunea de salvare au fost esențiale colaborarea salvatorilor montani din Zărnești cu operatorii 112, indicațiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgență, faptul că a existat un om potrivit la locul potrivit – Vlad Dobre, aflat întâmplător la antrenament înspre Vârful Ascuțit și sprijinul din partea Serviciul Public Județean Salvamont Brașov.

Vlad a coborât în timp record victima din Vf. Ascuțit până la preluarea acesteia de către Serviciul Salvamont Zărnești, fiind asistat prin telefon de către medicul de urgență specializat din cadrul dispeceratului. În mai puțin de 2 ore de la apel, persoana a fost preluată de SMURD, dusă la Spitalul Orășenesc Zărnești și, în final, la Spitalul Județean Brașov, starea sa de sănătate fiind stabilă”, au scris cei de la Salvamont pe Facebook.

Cine este Vlad Dobre? Născut în 8 decembrie 1995, Vlad a făcut senzație de la juniori. În 2011 a devenit campion național de șosea la cadeți. A urmat titlul național la speranțe, în 2015. Între 2014-2016 a făcut parte din lotul echipei Tușnad, apoi s-a transferat la MSTina-Focus (2018), iar din 2019 este la Giotti Victoria.

Citește și

FOTO Imagini cu Piața Sfatului din Brașov, împodobită de Crăciun, în clipul unei noi melodii ABBA