TURISM Rusia introduce vize electronice din 2021. Cum vor putea fi obținute

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Evgeny Ivanov, a dat cea mai bună veste turiștilor din 53 de state, printre care și România. De pe 1 ianuarie 2021 se va introduce o viză electronică unică și vor putea intra fără invitație. Totul pentru a stimula turismul în toată Federația Rusă.

”Astăzi eforturile vizează introducerea de la 1 ianuarie 2021 a unei vize electronice unice, care va fi valabilă pentru circulația între toate entitățile constitutive ale Federației Ruse.

Problema principală este neglijența unor solicitanți care fac greșeli în indicarea datelor de pașaport la completarea cererilor pentru viză electronică. Nepotrivirea datelor cu caracter personal din viză și pașaport implică refuzul de a intra în Federația Rusă și anularea vizei eliberate.

În acest sens, desfășurăm activități, în primul rând în domeniul aspectelor informaționale, explicative și tehnologice.

De la 1 ianuarie 2021 va fi introdusă o singură viză electronică pentru călătorii de scurtă durată (până la 16 zile). Va fi valabil pentru deplasarea între toți subiecții Federației Ruse. Există o înțelegere comună că, începând cu 2021, taxele pentru eliberarea unei vize electronice unice vor fi percepute în sumă de până la 50 USD, și întregul venit va merge la bugetul de stat”, a declarat Evgeny Ivanov pentru kommersant.ru.

Citește și:

Tibi Ușeriu a terminat pe locul 2 un Maraton teribil