Turcescu, discurs vehement: ”Proști și sluți”. Ce spune despre protocolul BOR-MAI

Anunțul lui Marcel Vela privind relaxarea libertății de mișcare a credincioșilor de Paște naște în continuare discuții aprinse. USR a transmis că ”implicarea cadrelor MAI în distribuirea Sfintelor Paște și a Luminii Sfinte este inoportună și imprudentă”. Deputatul PMP, Robert Turcescu, a avut în urmă cu puțin timp o replică foarte dură vizavi de cei ce contestă protocolul dintre Biserica Ortodoxă Română și Ministerul de Interne.

Fostul jurnalist a făcut un rechizitoriu dur celor ce nu înțeleg însemnătatea Sfintelor Sărbători de Paști pentru creștinii ortodocși. ”Niște proști, că altfel n-am cum să-i numesc, sunt incapabili să înțeleagă că în sufletul unui creștin credincios e în aceste zile o zbatere teribilă și o tristețe pe măsură din cauza interdicției de a păși în biserică la slujbele din Săptămâna Patimilor. Și proștii ăștia de găsesc să-și arate indignarea că, vai Doamne!, polițiștii vor aduce de la biserică Lumina Sfântă în noaptea de Înviere. Sluții ăștia nu vor să admită că Lumina adusă în noaptea de Paști e Alinare, e Iubire, e Speranță pentru cei mai mulți dintre semeni.

Ei, proștii și sluții, se găsesc să judece totul cu mintea lor încețoșată de calcule progresiste: Patriarhul e Danny, Lumina Învierii se poate lua și de la brichetă, polițiștii n-au ce căuta în relația de colaborare cu biserica pentru că, deh!, stat laic șamd. Opriți-vă, proștilor și sluților! Măcar în aceste zile puneți lacăt vorbelor de ocară, fiți smeriți și respectați durerea celor care au ales să fie buni creștini, iar azi se văd obligați să stea departe de Casa Domnului. P.S. Marcel Vela are din partea mea o bilă albă pentru decizia de a implica polițiștii în acțiunea de împărțire a Luminii Sfinte în noaptea de Înviere”, a scris Turcescu pe pagina sa de Facebook.

Niște proști, că altfel n-am cum sa-i numesc, sint incapabili sa înțeleagă ca in sufletul unui crestin credincios e in…

Publicată de Robert Turcescu pe Marţi, 14 aprilie 2020

Citește și

Premierul, anunț important despre anul școlar: ”Sigur așa va fi”. Mesaj pentru profesori

No Comments Yet

Comments are closed