--> -->

Turcan: ”Avem mult de muncă pentru refugiați”

Raluca Turcan, 45 de ani, este de două decenii implicată în viață politică românească.

Invitată în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, fostul ministru al Muncii a fost chestionat despre siguranța țării în contextul invaziei Rusiei din Ucraina.

Se simte în siguranță

”Da, mă simt în siguranță! Categoric, da. Niciodată n-au existat garanții pentru securitatea națională precum apartenența noastră la NATO. Ceea ce presupune un efort de apărare comun.

Acest conflict, în mod normal, nu poate să escaledeze decât dacă Rusia trece de granițele NATO și are o acțiune de atac asupra unui țări membre NATO. Niciodată solidaritatea membrelor NATO parcă nu a fost atât de prezentă.

Chiar dacă toate acțiunile dictatorului Putin sunt imprevizibile, nu cred că românii au motive să se simtă în nesiguranță”, a explicat fostul oficial al Executivului.

O sută de mii de locuri de muncă

Românii s-au mobilizat pentru a primi și a susține cetățenii ucraineni care au fugit din calea războiului.

Fostul ministru al Muncii a fost întrebată câte locuri de muncă poate oferi România ucrainenilor.

”În mod normal, România are foarte multe locuri de muncă. Acum, depinde și de dorința lor de a rămâne pe piața muncii din România. În momentul în care am plecat din Executiv, era o cerere neacoperită de ofertă de locuri de muncă de 100.000!

De aceea am propus creșterea contigentului de lucrători străini la 50.000, prima dată, apoi la 100.000. Am deschis porțile pentru ca angajatorii de muncă să aibă mai puține obstacole din partea statului.

În construcții, în industria ușoară, în industria hotelieră se caută foarte mult forță de muncă”, a comentat Raluca Turcan.

Citește și

Putin către Abramovich: ”Îi voi distruge”