Tupeul lui Stoican: ”Știu ce pot, e imposibil să nu reușim”

Flavius Stoican a preluat echipa din Ștefan cel Mare, pe penultimul loc, având misiunea de a o salva de la retrogradare. Echipa se antrenează la Săftica, iar mâine are primul amical la Blejoi.

Antrenorul este extrem de motivat. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, tehnicianul de 45 de ani s-a prezentat din nou în fața suporterilor cu același stil motivator, scos în evidență și de Iuliu Mureșan, și de Răzvan Zăvăleanu.

”Mi-am lăsat familia deoparte”

”Atât timp cât am încredere în forțele mele și știu ceea ce pot să ofer, este imposibil să nu reușesc! Iar cei care nu vor merge în pas cu mine și cu echipa n-au ce să caute la Dinamo. Pe ce mă bazez… Ofer respect, vorbesc uman, exceptând fotbalul, referindu-mă la viață, cât de important este ca atunci când te apuci de o meserie, de o treabă, să o faci cu pasiune și să nu te doboare nimic. N-ai cum să nu reușești dacă ești dedicat.

Sunt situații când, înainte de a pune capul pe pernă sau de a adormi, îmi vine în cap: ”Ce voi face mâine?!”.

Fac mult mai multe sacrificii, mari și mici, pentru a reuși. Adică mi-am dat deoparte familia, planurile mele pe care le aveam până la a prelua echipa stagnează, totul e doar pentru Dinamo. Da, am dat familia și toate planurile deoparte! Nu mai sunt atent la fata mea, la soție, acum sunt ei care îmi pun întrebări”, a explicat Stoican.

”Mă motivează comentariile negative”

Se așteaptă și la eventuale ostilități din partea suporterilor, tot mai nemulțumiți.

”Merită că-mi place fotbalul. Merită fiindcă știu că atunci când voi trage linie, fotbalul mă va răsplăti!

E normal ca oamenii să gândească negativ fiindcă situația e de așa natură. Dacă voi reuși să fac lucrurile cum cred eu că voi putea, atunci oamenii nu vor avea atâtea comentarii negative.

Când intră băieții pe teren și joacă, iar oamenii văd o schimbare la față ca și atitudine, cu siguranță se vor schimba și ei în ceea ce privește echipa. N-o să fie ușor.

Nu comentez spusele celor care au vorbit urât sau nepoliticos despre mine fiindcă nimeni nu poate schimba părerea unor oameni, decât dacă faci anumite lucruri, iar ei sunt realiști. Până la urmă, sunt vorbe.

Dacă mă enervează? Nu. Probabil, mă motivează. Iar când vreau să mă motivez mai mult, citesc comentariile negative”, a mai spus tehnicianul.

Citește și

Virgil Musta schimbă foaia și oferă și vești bune: ”Trebuie să fim puțin precauți”