Tupeu maxim: „Salvam Dinamo cu actualul lot”

Ionuț Chirilă (57 de ani), liber de contract de 2 ani, de când a fost demis de Academica Clinceni, este convins că ar fi salvat-o pe Dinamo de la retrogradare utilizând doar jucătorii din lotul actual.

Dinamo traversează momente delicate în acest sezon, primul de la revenirea echipei pe prima scenă. „Câinii roșii” sunt penultimii în campionat, cu numai 10 puncte adunate în 18 etape, și tremură la gândul că ar putea coborî din nou în eșalonul secund.

De curând, Dinamo a angajat un nou antrenor principal, pe croatul Zeljko Kopic. Ionuț Chirilă, ex-antrenor în academia lui Dinamo în anii ’90, spera să fie el alesul.

Acum, după primele meciuri cu Kopic pe bancă, 1-2 cu Sepsi și 3-3 cu Oțelul, Chirilă se declară convins că ar fi salvat-o pe Dinamo chiar fără întăriri în iarnă.

Ionuț Chirilă: „100% aș fi salvat-o pe Dinamo fără transferuri!”

„100% aș fi salvat-o pe Dinamo doar cu jucătorii de acum. Eu le-am spus în sinteză acționarilor, care sunt niște oameni excepționali și îmi doresc să reușească: «Vreți performanță cu de două ori mai puțini bani, sau vreți cheltuieli de 3 ori mai mari și retrogradare în Liga 2?». Punct. Aici s-a încheiat discuția.

Și dacă Doamne Ferește!, retrogradează, ceea ce nu le doresc, drumul din Liga 2 înapoi este tot acela pe care l-am spus eu. Construcția bazată pe niște principii sănătoase, clare, este aia pe care le-am spus-o eu, niciuna alta”, a afirmat Chirilă la GSP Live.

Îi doresc lui Kopic să reușească, mi se pare că este un om foarte elegant și educat”, a mai spus Ionuț Chirilă.

Strategia pe 4 ani a lui Ionuț Chirilă pentru Dinamo

Înainte ca Dinamo să-l aleagă pe Zeljko Kopic, Ionuț Chirilă a prezentat o strategie pe 4 ani pentru clubul alb-roșu.

„Dinamo se poate reechilibra până la startul play-out-ului și să obțină primul loc deasupra barajului. Să nu se ascundă nimeni, ăsta e obiectivul în primul an.

În al doilea an, obiectivul e să vândă doi jucători la echipe medii din Occident pe 4 milioane de euro și să aducă doi tineri din academie, care, pe forța grupului, să se transforme din perspective în certitudini.

În al treilea an, să se bată la locurile 1-3 și să se califice în Conference League, iar în al patrulea an să ia titlul și să se califice în grupele Europa League sau Champions League”, spunea Chirilă la GSP Live.

Citește și

Vlad Voiculescu a adus la DNA documente și îi acuză pe Iohannis, Gheorghiță, Baciu!