Tudor Chirilă pune tunurile pe Mugur Isărescu după numirea Vioricăi Dăncilă: ”O flegmă peste obrazul meritocrației. Mafia”

Cântărețul Tudor Chirilă a pus tunurile pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, după angajarea fostului premier Viorica Dăncilă în funcția de consilier de strategie al instituției. Artistul se alătură, astfel, corului de indignare vizavi de postul oferit fostului lider PSD, aceasta după ce politicieni din PNL și ziaristul Cristian Tudor Popescu au acuzat mutarea.

În schimb, Flavia Groșan și Denise Rifai au taxat atitudinea sexistă a celor care au avut comentarii acide la adresa Vioricăi Dăncilă (detalii aici).

”Cooptarea Vioricăi Dăncilă pe un post de consilier la BNR e o flegmă peste obrazul Meritocrației. E momentul ăla când se confirmă faptul că până și la cel mai înalt nivel funcționează mafia, recompensele politice, strângerile de mână transpartinice, mentalitate de clan. Sper ca Mugur Isărescu să revină la sentimente mai bune față de propria conștință și să procedeze la reevaluare. E greu să le spunem copiiilor noștri că nu trebuie să facă nimic ca să ajungă foarte sus. Ah, scuze, tre să intre într-un partid”, a spus Tudor Chirilă, pe pagina sa de Facebook.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat că Viorica Dăncilă va lucra la Biroul Economie Verde la Banca Naţională, că un criteriu de selecţie a fost faptul că atât ea, cât şi Ioan Mircea Paşcu sunt foşti europarlamentari şi este nevoie de ”oameni care deschid uşi în Europa”.

”Înainte de a fi prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcţionar european. Cunoaşte toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaşte oameni mai ales din zona verde, ecologişti, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe. La Banca Naţională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uşi deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uşi deschise nu facem nimic pentru ţara asta”, a declarat Adrian Vasilescu la Digi 24.

Citește și

Theodor Stolojan va vorbi cu Raluca Turcan despre Legea pensiilor: ”Îmi place dorința ei de a se perfecționa”